Girl’s Hockey Weekend: egy lányos hétvége

2013.10.11. 11:31 |
Negyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Jégkorong Szövetség a nők programját.

Negyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Jégkorong Szövetség a nők éves programját. A Girl’s Hockey Day idén kétnaposra duzzadt: szombaton a Tüskecsarnokban, vasárnap a Megyeri úton várják a lányokat a szervezők.

girls

Az IIHF rendezvényét már negyedszer rendezzük meg, ezen a hétvégén a világ rengeteg országában, sok városban a lányoké a főszerep. A női jégkorong népszerűsítésének céljával létrejött program egyre szélesebb körben elérhető. A magyar női jégkorong rohamos fejlődésen ment keresztül az elmúlt pár évben, így talán nem olyan sokára Magyarországon is több városban találkozhatunk majd a csajos nappal, napokkal.

Ez az első alkalom, hogy itthon kétnapos rendezvény keretén belül kapnak kiemelt lehetőséget a lányok. A rendezvény célja elsősorban a toborzás, illetve a női jégkorong népszerűsítése. A szervezők idén még egy újítást is behoztak: úgy gondolták, nem elég a lányokat egyszerűen felereszteni a jégre, ezért szombaton és vasárnap oktatásokkal is várják az érdeklődőket. Négy állomáson próbálhatják ki magukat a bátrabbak: lesz ütőkezeléses, korcsolyázó technikát tanító, passzolós, és lövéses gyakorlat is. Ezzel a módszerrel jobb betekintést nyerhet egy lány a sportágba.

Szombaton a Tüske sátorban várják az érdeklődőket, 9.30 perctől kezdődik a regisztráció, majd közös bemelegítés, a fontosabb információk ismertetése következik. 11 órától lehet jégre menni, mindenki a saját korcsolyájával. Edzők segítik majd a bármely korosztályból érkező hölgyeket, lesz kapura lövő verseny, sorversenyek, és mini hoki meccset is játszanak majd.

Vasárnap a Megyeri úton folytatódik a móka, ismét 9.30-tól lehet regisztrálni. Ugyanettől az időponttól kezdve meg lehet tekinteni az U15-ös női válogatott edzését. A jégre vasárnap is 11 órától lehet felmenni, és hasonló programok lesznek, mint az előző napon. Több felnőtt női válogatott játékossal is lehet találkozni, például ott lesz Krivi Kriszti, Csiszer Sarolt és Dettrich Szilvia is. Természetesen Csúszka sem maradhat ki a buliból, vele is lehet majd fotózkodni, és autogramokat is szívesen osztogat.

Mindkét napon lesznek kint igazi hokis lányok, akiktől rengeteget lehet tanulni, valamint a jeges edzés végén közös értékelést is tartanak. Az edzők tanácsokat tudnak adni a lányoknak és a szüleinek is, illetve a saját lakóhelyhez közeli jégcsarnokot és csapatot is segítünk találni.
Minden hölgyet várunk szeretettel ezen a két napon, ahol a lányok megmutathatják, hogy nem csak a férfiak privilégiuma ez a csodálatos sport!