„Fontosnak tartom, hogy legyen stratégiai cél”

2016.05.30. 19:29 |

Such Györggyel, a Magyar Jégkorong Szövetség új elnökével beszélgettünk miután rögtön megválasztását követően tartott egy villámértekezletet Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna alelnökkel, Kovács Zoltán főtitkárral és a Magyar Jégkorong Szövetség szintén újonnan alakult elnökségével.

„Nagy megtiszteltetés elfoglalni ezt a pozíciót. Köszönöm mindazoknak, akik rám szavaztak és belém vetették a bizalmukat. Azt tudom csak ígérni, hogy mindent megteszek azért, hogy ne csalatkozzanak” – kezdte az icehockey.hu-nak adott nyilatkozatát az MJSZ újonnan megválasztott elnöke.

„A terveket illetően annyit lehet már tudni, amit most átbeszéltünk a főtitkár úrral, hogy a legelső tervezett elnökségi ülésen végigvesszük a folyamatban lévő ügyeket. Nem tudom, hogy mik vannak olyanok, amelyek döntést igényelnek. Ezzel párhuzamosan próbáljuk az évkezdéssel kapcsolatos ügyeket sorra venni és döntéseket hozni, illetve azokat a fontos stratégiai kérdéseket, amilyen irányba később az elnökség az egész magyar jégkorongsportot akarja irányítani. Erre vonatkozóan azért nem tudok további részleteket, hiszen ez egy testületi döntés eredménye lesz. Csak azt tartom fontosnak, hogy legyen egy ilyen irányelv kitűzve.”

A sportvezetőt természetesen megkérdeztük arról is, mi adta a legnagyobb lökést számára, hogy elvállalja a pozícióval járó feladatokat.

„A magyar jégkorongsport fantasztikus lehetőségek előtt áll. Egyrészt egy gyönyörű, dinamikus, izgalmas és rendkívül népszerű sportág, amely ráadásul – paradox módon – annak ellenére, hogy kiesett az A-csoportból, szakmailag és népszerűsége tekintetében is a csúcsán áll, és nemcsak a férfi és női válogatott tekintetében, hanem szinte minden korosztályos válogatott tekintetében is. Úgyhogy minden lehetőség adott, hogy a magyar jégkorongsport tovább tudjon fejlődni, és ehhez, ha megfelelő szakmai és anyagi kondíciókat mellé tudjuk rendelni, akkor ezeket a sikereket meghaladó örömökben lesz részünk.”

Fotók: Mudra László - MJSZ