Fontos kérdésekben döntött az MJSZ elnöksége

2014.04.18. 11:05 |

Az elnökség mindenek előtt döntött a Közgyűlés időpontjáról és helyszínéről, amely 2014. május 29-én, csütörtökön 10 órakor lesz a Magyar Sport Házának konferenciatermében.

Elfogadták a kitűzött napirendi pontokat, a pénzügyi és a szakmai beszámolók tervezeteit és a 2014/15-ös szakmai programot is.

A tisztújítás előkészítésére Jelölő Bizottság felállításáról döntöttek. A bizottság tagjainak feladata, hogy minden érintettet felkeressenek, és javaslataikat összegyűjtve készítsék elő az elnökségi választást, amely innentől 11 főből áll majd. A Jelölő Bizottság tagjai: Dömötör Róbert, Pap Gábor és Palla Antal.

Elfogadták az Alapszabály módosítását, amely rögzíti a TAO Bizottság és Ellenőrzési Osztály létrejöttét, illetve az elnökség 11 főből álló létszámának limitjét.

Az elnökség meghallgatta a TAO Ellenőrzési Osztály beszámolóját az eddig tapasztalatokról.

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség májusi konferenciáján pályázható jövő évadbeli tornák közül a Magyarország a következőkre kíván jelentkezni:

• 2014. december 14-20. (Dunaújváros) U20 Divízió I/B világbajnokság;
  • 2015. április 12-18. (Debrecen) U18 Divízió I/A világbajnokág.

Az elnökség jóváhagyta az előterjesztést, miszerint a kluboknak ezentúl kötelező lesz az utánpótlás korú játékosait tesztelni (jégen és szárazon egyaránt.), ehhez kapnak egy mintát, és az eredményeket meghatározott időpontig el kell küldeniük a szövetségnek. (Ez nem érinti a válogatott teszteléseket, amelyek külön formában történnek majd) A cél, hogy átfogó kép szülessen valamennyi egyesület összes játékosáról, a fejlődésükről, és az, hogy ezáltal a helyi edzők számára is követhető legyen a játékosok előrehaladása.

Elfogadták a 2014/15-ös TAO pályázatot, amely összegében megegyezik a tavaly benyújtott pályázattal.

A tagok elfogadták a külföldi ligákba való indulás feltételeit:

• EBEL-ben a Sapa Fehérvár AV 19 és Budapesti Hoki Klub indulhat (BHK-nak bankgaranciát kell bemutatnia);
  • EBEL U20-ban az Ifj.Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, a MAC és a Vasas indulhat;
  • EBEL U18-ban az Ijf.Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, a MAC, a Vasas, valamint a Miskolc indulhat;
  • szlovák II. ligákba U18 és U20-ban is a Debrecen nevezhet;
  • a magyar utánpótlás-bajnokságokhoz csatlakozott Felcsík SE U12 (Csíkkarcfalva), U12-ben, U14-ben pedig a Gyergyószentmiklósi Sportiskola;
  • a női bajnokságok közül az EWHL-ben a KMH indulhat, a szlovák bajnokságban pedig az ESMTK, azzal a feltétellel, hogy mindkét egyesületnek a magyar bajnokságban is helyt kell állnia

Végül döntés született az új tagfelvételi kérelmekről is. Új tagok: Szekszárdi Sportközpont Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft, KORI 2000 SE.