Fontos IIHF változtatások a jégpályákon

2014.07.01. 12:11 |

A Nemzetközi Jégkorongszövetség 2014. májusában tartott minski éves kongresszusán döntött többek között a 2014-2018 időszakra vonatkozó új szabálykönyvről. A legfőbb változások a szabványméretű, IIHF szabályozás alá eső események megrendezésére alkalmas jégpályák technikai paramétereire vonatkoznak.

A Magyar Jégkorong Szövetség Technikai Bizottsága magyarul is összefoglalta a szabályváltozásokat, amelyeket az alábbi linken keresztül lehet megtekinteni.

Változások az új IIHF szabálykönyvben

A Magyar Jégkorong Szövetség a fenti időponttól – a lehetőségek szerint – az új szabálykönyv szerint szervezi a bajnoki rendszerét. A technikai jellegű változások a pályák kialakítását is alapvetően érintik. Vannak közöttük olyanok, amelyek megvalósítása – anyagi feltételek hiánya miatt – minden működő pályán nem megoldható. Ezért az MJSZ a pályákra vonatkozó technikai jellegű változtatásokat csak részlegesen fogja kötelezően alkalmazni.

A Magyar Jégkorong Szövetség a nem szabvány méretű pályákon nem írja elő az új pályák harmad méret változásaira vonatkozó előírásokat, de javasolja az arányos méretek alkalmazását.

Az IIHF augusztus közepe-vége táján adja közre a teljes, 2014-2018 időszakra érvényes megújúlt szabálykönyvet.