Fölényesen nyert a DAB

2017.11.24. 22:38 |
Nagy pofont kapott az FTC Dunaújvárosban, az Acélbikák Turcotte és Duschek vezetésével nyertek.

A Dunaújváros Mestyán, Koitmaa, Orbán és Szkripec nélkül fogadta a Ferencvárost. A meccs fővárosi előnnyel kezdődött, ám ezt kivédekezték az Acélbikák. Az 5. percben a hazaiak büntetőhöz jutottak Tuominen szabálytalansága miatt, melyet Izacky váltott gólra magabiztosan, megszerezve ezzel a vezetést. A Fradi ismét emberelőnybe került, de ezzel sem tudott élni, sőt, Odnoga révén a DAB újabb gólt lőtt a Sevelát helyettesítő Pleszkánnak. A 11. percben Turcotte is megvillant, így már 3-0-ra vezettek a hazaiak. Még hat kiállítást ítéltek a játékvezetők az első harmadban, de újabb gól nem született.

A második játékrész elején Azari szerzett újabb újvárosi gólt, aztán a 24. percben Könczei szépített. A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a Fradi kettős emberelőnyben is támadhatott, de Duschek nagyszerűen védett. A zöld-fehérek ebben a harmadban 27 lövéssel próbálkoztak.

Az utolsó harmadban kiütésessé tette győzelmét a DAB. A 44. percben Turcotte második gólját lőtte, majd a harmad derekán Léránt egy kijátszott akció végén talált be. Másfél perccel később Turcotte volt újra eredményes – a tavaly a belgrádiakkal 30 gólig jutó csatár kezd egyre jobban belelendülni az Acélbikák mezében is. A hajrában Bödök révén szépített a Fradi, közelebb zárkózni már nem tudott.

Duschek Dávid kapus továbbra is remek formában van, összesen 55 lövést védett. A DAB a sikerrel megelőzte a Brassót, és feljöttek a hatodik helyre a tabellán.

Dunaújvárosi Acélbikák-Ferencvárosi Torna Club 7-2 (3-0, 1-1, 3-1)

Nyilatkozat

Jason Morgan, DAB: „Remek mérkőzés volt. Az első négy-öt percben sok lövést kaptunk, de Duschek kiváló teljesítményt nyújtott, nem csak akkor, az egész mérkőzésen. Reggel volt egy videóelemzésünk, amiben kiemeltem a MAC elleni mérkőzésen, a védelmi zónában elkövetett hibáinkat. Úgy érzem, hogy ez az üzenet célt talált, és sikerült rengeteg apró hibát kijavítani a legutóbbi mérkőzéshez képest. Láttam néhány kiváló egyéni teljesítményt: Duscheket már említettem, rá hátul lehetett építkezni, az első két sorunk pedig támadásokban volt vezér. Turcotte végre megmutatta a gólszerző képességeit, egyből három gólt vágott, ő volt az egyik, akit a reggeli elemzéseken kiemeltem, hiszen sem a saját, sem az én standardom szerint nem játszott a képességeihez mérten a MAC ellen. És bár öt védővel álltunk fel, úgy gondolom, hogy a sikerünk titka a kiváló védekezés volt ma este. Ők öten szintén hozzátették a magukét a mai sikerhez. Nagyon örülök a három pontnak.”

Greg Lindqvist, Ferencváros: „Aki látta a mérkőzést, az tudja, hogy ez nem egy 7-2-es meccs volt. Büntetőt lőttek, emberhátrányban szereztek gólt, majd egy buliból találtak be közvetlenül, aztán a sarokban rosszul pattant a palánkról a korong, és már 4-0 volt. Szépítettünk 4-1-re, és volt lehetőségünk, hogy legyen négy-öt gólunk, de ma este nem tudtunk elég gólt szerezni, pedig 57 lövésünk volt. Ők meglőtték az ötödiket, amivel elment a meccs, és ennyit már nem lehet ledolgozni. Ez nem egy 7-2-es mérkőzés. Ahogy én láttam, az első harmadban nekünk kellett volna vezetnünk két-három góllal, de máshogy alakult. Ilyen a sport."