Férfiválogatott: fejlesztőtáborral lát munkához Majoross Gergely

2024.06.10. 10:05 |

A magyar válogatott szövetségi kapitánya és segítői azokra a játékosokra számítanak a később rendszeressé váló találkozókon, akik a következő években jó eséllyel csatlakozhatnak a nemzeti csapat keretéhez.

Első összetartására készülhet a magyar férfiválogatott májusban megválasztott szövetségi kapitánya. Az Óbudai Jégcsarnokban június 12. és 14 között rendezendő programban a meghívottak száraz teszten és sportpszichológusok által tartott foglalkozáson vesznek részt Puskás Sándor erőnléti edző, illetve dr. Németh Gergely vezetésével, és több jeges edzést is tartanak számukra, a távlati célok jegyében.

„Fontos kihangsúlyoznom, hogy ez a program nem egyenlő a magyar válogatott összetartásával, ez egy fejlesztőtábor, ahová nagyrészt U25-ös játékosokat hívtunk meg, azokat, akikben hároméves távlatban a legnagyobb potenciált látjuk, hogy a felnőttválogatottban szerepelhessenek” – fogalmazott Majoross Gergely. – A fő célunk a fejlesztés, szeretnénk néhány előre meghatározott téma mentén előrébb lépni ezekkel a fiatalokkal. Felmérjük a fizikai állapotukat is, és ezeknek a tapasztalatoknak a mentén alakítunk majd ki egy tervet, határozzuk meg az új célokat, amiket aztán a leghatékonyabban szeretnénk velük megvalósítani. Hívtunk idősebb játékosokat, illetve a szűk válogatott keret tagjainak is feltettük a kérdést, kiknek illeszkedik most a programjába ez a három nap a kései szezonzárás után. Többen is csatlakoznak hozzánk, fontos, hogy ők jönnek és hozzák azt a sztenderdet, amihez lehet mérni a többiek teljesítményét.”

A kapitány elmondta, nem egyszeri alkalomról van szó, folyamatos lesz ez a fejlesztőprogram a jövőben, egy július végi-augusztus elejei találkozó is a tervek között szerepel már.

„Lesz olyan nemzetközi szünet szezon közben, amit erre a programra fogunk használni és a terv az, hogy a szezon vége és a közvetlen vb-felkészülés közötti összekötő időszakot is elsősorban az U25-ös fejlesztési tartalommal töltjük meg. Minden lehetőséget ki szeretnénk használni. Ez egy nyitott keret és program, be és ki is lehet belőle kerülni, nekünk annál jobb, minél több fiatal szerepel benne. Bízom abban, hogy a célunkat elérjük, szélesedik majd a felnőttválogatott alatti bázis. Az U20-as válogatott után nehéz bekerülni a felnőttválogatottba, kell egy-két év a srácoknak ezt a lépcsőfokot meglépni, ez a program ezt, az ő beépítésüket, fejlesztésüket hivatott segíteni. Ha folyamatosan működtetjük ezt a tábort, akkor nemcsak azzal lesz nekik könnyebb a dolguk, hogy jobb játékosokká válnak, hanem azért is, mert ismerős lesz a rendszer, amiben dolgozni szeretnénk.”

Majoross Gergely elmondta, fontosnak tartja a mentális állapotfelmérést is, látni szeretnék, melyek azok a területek, amikre hangsúlyt kell fektetni a jövőben ezen a téren. A jövőben tematikus és posztfüggő táborok összehívása is tervben van.

U25-ös magyar válogatott fejlesztési program
2024. június 12-14., Óbudai Jégcsarnok

Arany Gergely (FTC-Telekom), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19), Orosz Gergely (Alaska-Anchorge, amerikai), Tóth Balázs (Dunaújvárosi Acélbikák) - kapusok

Tóth Gergely (Dunaújvárosi Acélbikák), Horváth Milán (JoKP, finn), Falus Ádám (Hydro Fehérvár AV19), Csollák Márkó (Hydro Fehérvár AV19), Hadobás Zétény, Horváth Donát, Farkas Olivér (SaiPa, finn), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Horváth Alex (HC Ocelari Trinec, cseh), Franyó Krisztián (UTE) - hátvédek