Férfi U18: Erős ellenfelek a tornákon

2015.02.07. 10:38 |

Ifjúsági válogatottunk két keretet kialakítva Asiagoban és a lengyelországi Debicában vesz részt két rangos nemzetközi tornán. Olaszországban a házigazdák mellett Franciaország és Szlovénia, míg Lengyelországban Ausztria és Fehéroroszország az ellenfelünk a rendező lengyelek mellett.

Asiago, Olaszország

Olaszországban egy nappal korábban kezdődött a mérkőzések sora, az első játéknapon Szlovénia ellen kezdett a Glen Williamson által irányított keret. A kapuban Bors Gergely kapott lehetőséget, aki hibátlanul teljesített az első harmadban. A második játékrész első öt percében viszont háromszor is betaláltak a szlovénok, majd a harmadik harmad elején még egyszer. A mérkőzés utolsó tíz percében Kiss Zsombor és Tóth Renátó szépített, így alakult ki a 4-2-es végeredmény. Pénteken újabb nehéz mérkőzés várt a fiúkra, hiszen a házigazda Olaszország volt az ellenfél, ezúttal Kiss Bence állhatott a magyar kapuba. Jól kezdtük a találkozót, hiszen az első harmad végén Szita Donát góljával 1-0-ra vezettünk, a második harmadban viszont mindössze 6-szor tudtunk kapura lőni, és bár ez a szám javult a záró játékrészben, nem sikerült több gólt szerezni a mérkőzésen. Ezzel szemben viszont az olaszok a második és a harmadik harmadban is két-két gólt szereztek.

A fiúk ma 15:40-kor Franciaország ellen lépnek jégre a torna utolsó mérkőzésén.

Debica, Lengyelország

A Svasznek Bence által irányított U18-as keret pénteken kezdte meg szereplését a Négy Nemzet Tornán, Ausztria volt az első ellenfél. Válogatottunk ezen felének sem volt könnyű dolga, de az első harmad végén 1-1-es állással mehettek pihenni a felek. A második játékrészben ellenfelünk határozott játéka ellenére is újabb gólt tudtunk szerezni, ám ők kétszer is betaláltak, majd az utolsó húsz percben magasabb fokozatra kapcsoltak és négy további gólt szereztek, így alakult ki a 7-2-es végeredmény.

Ma 16:00-tól Fehéroroszország U17-es válogatottja lesz az ellenfél, akik szintén pont nélkül állnak a tornán miután tegnap 3-0-ra kaptak ki a házigazda lengyelektől.