Férfi U18: Egy győzelem, egy vereség

2015.02.07. 20:52 |

Mindkét U18-as keretünk pályára lépett szombaton, Asiagoban Franciaország, Debicában Fehéroroszország volt az ellenfelünk.

Asiago, Olaszország

Az Olaszországban megrendezett Négy Nemzet Torna utolsó játéknapján a szintén győzelem nélkül álló Franciaországgal küzdhettünk meg a bronzéremért, a kapuban ismét Bors Gergely kapott lehetőséget. Az első harmad végén 1-0-ra vezetett ellenfelünk, ám a második játékrész elején Péter Andor és Szabad Kevin révén fordítani tudtunk. Erre még volt válasza a francia csapatnak, az egyenlítést követően viszont, mindössze négy másodperccel a harmad vége előtt Sági Martin állította vissza az egygólos vezetést. A záró harmad utolsó percéig nem esett gól, amikor Szlama Dániel állította be a 4-2-es végeredményt. Ezzel a harmadik helyen zárt a Glen Williamson által irányított gárda ezen a rangos ellenfeleket felsorakoztató tornán.

Debica, Lengyelország

Ismét nehéz dolga volt a Lengyelországban érdekelt U18-as keretnek, hiszen Ausztria után a második játéknapon Fehéroroszország U17-es válogatottja ellen lépett jégre. A kapuban ezúttal Győri Boldizsár kezdett, akinek bőven akadt tennivalója a szovjet utódállam támadóival szemben. Az egy évvel fiatalabb korosztályt képviselő beloruszok határozott játékkal 10-2 arányban múlták felül válogatottunkat, amelyben szintén lehetőséget kapott tíz U17-es, sőt három U16-os játékos is.

Vasárnap 14:00-tól a házigazda Lengyelország ellen lép jégre a Svasznek Bence által irányított keret a Négy Nemzet Torna záró mérkőzésén.