Férfi U15: második hely Kaposváron

2016.02.13. 14:51 |

A második helyen végzett a férfi U15-ös válogatott a kaposvári Négy Nemzet Tornán: a döntőben hosszabbításban nyertek az olaszok.

Három nap alatt öt meccset játszani erőt próbáló feladat. A férfi U15-ös válogatott azonban állta a sarat, és csupán nüanszokon múlott, hogy végül nem ünnepelhetett tornagyőzelmet a kaposvári Négy Nemzet Tornán…

A döntő előtt jó ómennek számított, hogy az olaszokat korábban már sikerült felülmúlni, ráadásul úgy, hogy két góllal vezettek, amikor fordítottak a fiúk. Nos, a döntőben mindkét fél inkább a kiállításokat gyűjtögette, mintsem a gólokat, s ha a magyar csapat emberelőnyeinek csak a felét használja ki, akkor is két-három góllal vezethetett volna. Persze igaz ez az olaszokra is.

No, de a gól nélküli első harmad után a másodikban Béres Boldizsár, majd Lorenzo Martina találata is egyenlő létszámnál született. Az utolsó harmad elején az olaszok szerezték meg a vezetést, s néhány perccel később akár növelhették is volna az előnyüket, de Roczanov Zsolt révén a magyarok zörgették meg a hálót emberhátrányban. Majd négy perc múlva már kettős emberelőnyben File Zsombor jutatta át a pakkot a gólvonalon.

Már csak alig két perc volt hátra, amikor az olaszok Yuri Cristellon góljával egyenlítettek, s miután az eredmény a rendes játékidőben nem változott, jöhetett a hosszabbítás.

Ez sajnos nem tartott sokáig, hiszen a negyedik perc kezdetén a meccsen duplázó Lorenzo értékesítette a helyzetét, s a 4–3-as eredmény az olaszok tornagyőzelmét jelentette.

VÉLEMÉNY

Farkas Tamás (kapus- és másodedző): „Abszolút pozitívan értékeljük a második helyet, hiszen rendkívül jól szolgálta a torna a gyerekek fejlődését. Öt szoros meccset játszottunk nagyon jó ellenfelek ellen, és gyakorlatilag az összes egy góllal dőlt el, illetve hosszabbításban vagy szétlövéssel. Azért jöttünk, hogy a fiúk tanuljanak, fejlődjenek, tapasztalatot szerezzenek, és ez meg is valósult, az eredmény emellett másodlagos. Természetesen minden meccset meg akartunk nyerni, az utolsót nem sikerült, de ennek ellenére le a kalappal a játékosok előtt, nagyon jól dolgoztak, végig küzdöttek. A decemberi, St. Pölten-i tornához képest − amelyet megnyertünk −, tíz ember cserélődött ki a keretben, ez mutatatja, hogy a korosztályban már akár harminc-harmincöt olyan játékos közül lehet válogatni, akik képesek ugyanolyan jól teljesíteni, és ez nagy előrelépés a magyar hokiban.”

U15-ÖS NÉGY NEMZET-TORNA, KAPOSVÁR

Csütörtök

Magyarország−Ausztria 3−2
Magyarország−Szlovénia 3−4 h.u.
Ausztria−Olaszország 6−5 h.u.
Olaszország−Szlovénia 2−0

Péntek

Magyarország–Olaszország 3−2
Ausztria−Szlovénia 6−2

Magyarország–Szlovénia 2−1 – sz.
Ausztria−Olaszország 2-4

Szombat

Bronzmérkőzés: Szlovénia−Ausztria 1−0
Döntő: Magyarország−Olaszország 3−4 − sz.

A végeredmény

1. Olaszország
2. MAGYARORSZÁG
3. Szlovénia