Férfi felnőtt: edzés, vendégfotózás

2016.04.26. 10:41 |

Edzett és vendégfotósokat is fogadott kedd délelőtt a Tüskecsarnokban a világbajnokságra készülő magyar férfi felnőttválogatott.can

Kedden délelőtt 10.00-től volt jégideje a mieinknek, de az első félóra a kapusainknak volt fenntartva, a többség fél tizenegyre érkezett a jégre. Onnantól viszont kihasználta a rendelkezésre álló időt, annál is inkább, mert ma kivételesen csak délelőtt voltak foglalkozások, a délután szabad.

Viszont nem csak a válogatottunk, hanem a Canon is jelen volt a Tüskecsarnokban: a cég a mi kiváló fótósunk, Mudra László révén lépett kapcsolatba a Magyar Jégkorong Szövetséggel, mert úgy gondolta, a válogatottunk edzése lenne a legmegfelelőbb alkalom új modelljei, közte egy vadonatúj, sportfotózásra is alkalmas tükörreflexes gép kipróbálására. Úgyhogy miközben a játékosaink nekiláttak az edzésnek, a fotósok előadásokat hallgattak az előtérben, majd bejöttek a pálya mellé tesztelni az új masinákat. Sőt, a tréning végeztével még kapura is lőhettek Sille Tamás, majd Sofron István és Kóger Dániel szakértő közreműködésével.

A csapat egyébként szerdán ismét duplázik, csütörtökon viszont ismét csak délelőtt ezt, mert pénteken Kazahsztán, szombaton az orosz "B" válogatott ellen játszik a Hokimaraton következő mérkőzésein.

VÉLEMÉNYEK

diego

Diego Scandella: "Az elmúlt két hétben már a taktikával foglalkoztunk, és elkezdtünk foglalkozni az ellenfeleinkkel is, videózunk és Sille Tomi kint járt Pozsonyban megnézni a szlovák válogatottat, úgyhogy haladunk a vb-programunknak megfelelően. Ma délután elemzünk, de egyelőre csak az 5 az 5 elleni játékkal foglalkozunk, a speciális egységeknek még nem mentünk neki.

Szerdán a második edzésen ráfekszünk az előny-hátrány játékra, előtte viszont játszunk magunk között. Aztán meglátjuk, Jankó és Csani milyen állapotban érkezik.

2009-ben talán ha 35-40 játékosunk volt, idén viszont majdnem nyolcvannal kezdtünk, ami jelzi, mekkorát fejlődött a magyar jégkorong. Jó úton járunk: több a játékos, a MOL Ligában jobb az edzősködés, és mindez meglátszik a jégen a válogatottnál is, a játékosok jól fekészültek. Ami az eredményeket illeti: nehéz torna vár ránk, muszáj tartanunk a szerkezetünket és össze is kell tartanunk, de akkor ki tudja, lehet, hogy szerzünk néhány pontot."

Nagy Gergő: "Lövőgyakorlatokat csináltunk, majd áttértünk a védekező harmadbeli játékra, hogy ha a kapunk mögött van a korong, akkor ki hogyan helyezkedjen, illetve, ha mindezek után a korong a semleges zónába kerül, akkor miként helyezkedjünk. A korongnak mindig a védekező oldalán kell lennünk, erre figyeltünk, illetve az edzés végén elhangzott egy motivációs beszéd, ami viszont kulisszatitok, de azt meg kell említenem, hogy Süti kiváló volt a héten. :)

Egyre jobbak vagyunk, ott tartunk, ahol tartanunk kell fizikailag és mentálisan is. A napi két edzés fejben fárasztó, főleg mivel előtte rengeteget korcsolyáztunk - ezzel nem is lesz gondunk, mert Puskás Sanyi is jó munkát végeztet velünk. Ma örülünk a szabad délutánnak, jó lesz kicsit elszakadni a jégpályától."

Fotó: Mudra László, MJSZ

A KERET

Kapusok (4): BÁLIZS Bence (MAC Budapest), HETÉNYI Zoltán, RAJNA Miklós (Fehérvár AV19), VAY Ádám (Debreceni HK)

Bekkek (10): DUDÁS Jesse, SAGERT Kalvin, (DVTK), GARÁT Zsombor, MESTYÁN István, STIPSICZ Bence (MAC), KISS Dániel (UTE), ORBÁN Attila, SZIRÁNYI Bence, WEHRS Kevin (Fehérvár), VAS Márton (Fassa, olasz)

Csatárok (16): BANHAM Frank, BARTALIS István, BENK András, KOVÁCS Csaba, KÓGER Dániel, NAGY Gergő, SARAUER Andrew (Fehérvár), ERDÉLY Csanád (Sioux Falls, amerikai), GALLÓ Vilmos (Linköping, svéd), KÖNCZEI Áron (Debrecen), MAGOSI Bálint (Briancon, francia), NAGY Krisztián, TERBÓCS István (MAC), SEBŐK Balázs (KalPa, finn), SOFRON István (Klagenfurt osztrák), VAS János (Slavia Praha, cseh)

JEGYEK

A Hokimaraton mérkőzései közül a Magyarország–Kazahsztán rangadóra 1990 és 4990 forint közötti áron még lehet jegyeket vásárolni a Ticketpro és az IBUSZ irodáiban, valamint az interneten, akárcsak a ráadásra, a kazah–orosz rangadóra 2490 forintos egységáron.

JEGY

A TAVASZI PROGRAM

Hokimaraton

Április 15. péntek, 18.00 (Tüskecsarnok): MAGYARORSZÁG–Ausztria 4-0
Április 16. szombat, 18.00 (Bécs): Ausztria–MAGYARORSZÁG 1-3
Április 20. szerda, 19.00 (Tüskecsarnok): MAGYARORSZÁG–Szlovénia 0-3
Április 29. péntek, 19.00 (Tüskecsarnok): MAGYARORSZÁG–Kazahsztán
Április 30. szombat, 19.00 (Tüskecsarnok): MAGYARORSZÁG–Oroszország „B”
Május 1. vasárnap, 19:00 (Tüskecsarnok): KazahsztánOroszország „B”

Világbajnokság, Oroszország, B-csoport (Szentpétervár)

Május 7. szombat, 12.15 (11.15): MAGYARORSZÁG–Szlovákia
Május 8. vasárnap, 12.15 (11.15): MAGYARORSZÁG–Kanada
Május 10. kedd, 20.15 (19.15): MAGYARORSZÁG–Franciaország
Május 11. szerda, 20.15 (19.15): MAGYARORSZÁG–Finnország
Május 13., péntek, 16.15 (15.15): MAGYARORSZÁG–Egyesült Államok
Május 14. szombat, 16.15 (15.15): MAGYARORSZÁG–Fehéroroszország
Május 16. hétfő, 20.15 (19.15): MAGYARORSZÁG–Németország

(Zárójelben a magyar időpontok.)