Férfi felnőtt: kiegészültünk

2016.04.27. 18:16 |

Immár teljes a világbajnokságra készülő magyar férfi felnőttválogatott bő kerete, miután befutott az eddig még légiósidényét teljesítő Erdély Csanád és Vas János is, de nem minden bonyodalom nélkül...

janko

Hári János sérülésével 30 fősre szűkült a mieink virtuális kerete, hiszen Erdély Csanád és Vas János mostanáig a klubcsapataival szerepeltek külföldön, tehát csak a nevük szerepelt a sorban. Szerdától viszont már itthon vannak, és az esti trénigen részt is vettek, bár Csani esetében nem sokon múlott, hogy ne így legyen...

Amerikából elindulva Párizsban kellett átszállnia a Budapestre tartó gépre, de ez olyan szűkös volt, hogy ő ugyan elérte a csatlakozást, ám a cuccai nem, úgyhogy amikor fél órával az edzés kezdete előtt beesett a Tüskecsarnokba, a hazai pályán mozgó Tornyi Gábornak kellett felszerelést kerítenie neki, hogy részt vehessen a házi edzőmeccsen. A muszájakció persze sikerrel járt, úgyhogy Csani is bekapcsolódhatott a munkába, akárcsak a Prágából időben, de persze sok kis teendő után hazaért Vas Jankó.

Csütörtökön délelőtt edz majd a csapat, aztán pénteken megmérkőzik a tavaly velünk együtt feljutó Kazahsztánnal, szombaton pedig az orosz "B"-válogatottal.

VÉLEMÉNYEK

Majoross Gergely: „Most van esélyünk, hogy megnézzük, Csani és Jankó milyen állapotban van a többiekhez képest, akikkel eddig dolgoztunk. Nyilván nekik gyorsan el kell sajátítaniuk a részleteket, amiket hetek óta dolgozunk, de ők éppen erősek ebben, hamar meg fogják valósítani, amit mi a táblára rajzolunk. Hátrányban vannak a többiekkel szemben, hiszen kevesebb az idejük a tanulásra, ugyanakkor ismerjük őket, tudjuk, mire képesek, hova illeszkedhetnek, illetve kivel versenyeznek.

Nem lehet kijelenteni, hogy ugyanazt játszanánk, mint tavaly vagy tavalyelőtt, sőt, sok mindenben más az alapkoncepciónk, mert azt gondoljuk, hogy megértünk arra, hogy mással is próbálkozzunk, illetve a védekező harmadunkat illetően úgy véljük, nehéz lenne egy az egyben bekkelnünk olyan csapatokkal szemben, amilyenekkel találkozni fogunk. Ez mindenkinek, így kettejüknek is kihívás, amit viszont meg kell oldani, és kész.”

Erdély Csanád: „Nagyon örülök, hogy visszatértem, de kapkodom a levegőt az ötven perces edzés után, amibe persze bele kell kalkulálni egy-két repülőutat... Holnapra sokkal jobb lesz, addigra megérkezik az én cuccom is. Galló Vilivel játszottunk már egy sorban junior-világbajnokságon, Sebők Baluval pedig tavaly Krakkóban, úgyhogy megvan az összhang. Örülök, boldog vagyok, hogy itt lehetek, és alig várom, hogy mérkőzésen is teljesíthessek, nagyon várom ezt a Hokimaraton-hétvégét.”

Vas János: „Nagyon jó újra itthon lenni, minden egyes alkalommal élmény csatlakozni a válogatotthoz. Régi arcok, néhány új... Sofiékkal mentem az első edzésen, de ez csak arról szólt, hogy visszaszokjak. Bele kell szoknom a taktikába, bár az olimpiai selejtezőhöz képest nincs óriási változás. Ki kell pihennem a fáradtságot, mert fárasztó napok után vagyok a pakolás és költözés miatt, ezért csak megpróbáltam túlélni az edzést, szerencsére sikerült. De felkészülök a meccsekre!”

Fotó: Mudra László

A KERET

Kapusok (4): BÁLIZS Bence (MAC Budapest), HETÉNYI Zoltán, RAJNA Miklós (Fehérvár AV19), VAY Ádám (Debreceni HK)

Bekkek (10): DUDÁS Jesse, SAGERT Kalvin, (DVTK), GARÁT Zsombor, MESTYÁN István, STIPSICZ Bence (MAC), KISS Dániel (UTE), ORBÁN Attila, SZIRÁNYI Bence, WEHRS Kevin (Fehérvár), VAS Márton (Fassa, olasz)

Csatárok (16): BANHAM Frank, BARTALIS István, BENK András, KOVÁCS Csaba, KÓGER Dániel, NAGY Gergő, SARAUER Andrew (Fehérvár), ERDÉLY Csanád (Sioux Falls, amerikai), GALLÓ Vilmos (Linköping, svéd), KÖNCZEI Áron (Debrecen), MAGOSI Bálint (Briancon, francia), NAGY Krisztián, TERBÓCS István (MAC), SEBŐK Balázs (KalPa, finn), SOFRON István (Klagenfurt osztrák), VAS János (Slavia Praha, cseh)

JEGYEK

A Hokimaraton mérkőzései közül a Magyarország–Kazahsztán rangadóra 1990 és 4990 forint közötti áron még lehet jegyeket vásárolni a Ticketpro és az IBUSZ irodáiban, valamint az interneten, akárcsak a ráadásra, a kazah–orosz rangadóra 2490 forintos egységáron.

JEGY

A TAVASZI PROGRAM

Hokimaraton

Április 15. péntek, 18.00 (Tüskecsarnok): MAGYARORSZÁG–Ausztria 4-0
Április 16. szombat, 18.00 (Bécs): Ausztria–MAGYARORSZÁG 1-3
Április 20. szerda, 19.00 (Tüskecsarnok): MAGYARORSZÁG–Szlovénia 0-3
Április 29. péntek, 19.00 (Tüskecsarnok): MAGYARORSZÁG–Kazahsztán
Április 30. szombat, 19.00 (Tüskecsarnok): MAGYARORSZÁG–Oroszország „B”
Május 1. vasárnap, 19:00 (Tüskecsarnok): KazahsztánOroszország „B”

Világbajnokság, Oroszország, B-csoport (Szentpétervár)

Május 7. szombat, 12.15 (11.15): MAGYARORSZÁG–Szlovákia
Május 8. vasárnap, 12.15 (11.15): MAGYARORSZÁG–Kanada
Május 10. kedd, 20.15 (19.15): MAGYARORSZÁG–Franciaország
Május 11. szerda, 20.15 (19.15): MAGYARORSZÁG–Finnország
Május 13., péntek, 16.15 (15.15): MAGYARORSZÁG–Egyesült Államok
Május 14. szombat, 16.15 (15.15): MAGYARORSZÁG–Fehéroroszország
Május 16. hétfő, 20.15 (19.15): MAGYARORSZÁG–Németország

(Zárójelben a magyar időpontok.)