Ferencvárosi déjá vu

2018.09.30. 22:30 |

Lemásolta három héttel ezelőtti meccsének alakulását az FTC és a DEAC, a zöld-fehérek ezúttal is ráadás után nyertek. Tíz gólt szerzett a listavezető Csíkszereda, a Dunaújváros nyerte a megyei rangadót, míg a Gyergyó nem bírt a Vienna Capitalsszal az Erste Ligában.

FTC-Telekom–DEAC 3–2 (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 1–0) – szétlövéssel

A nap meccsén a második FTC a harmadik DEAC-ot fogadta. A hazaiaknál volt többet a korong a találkozó elején, de ez a fölény komoly helyzetben nem mutatkozott meg. Az első lehetőség Nagy Gergő előtt adódott, de Hetényi védett. A 14. percben aztán a Debrecen került előnybe: épp lejárt Nagy Gergő kiállítása, amikor Izacky távoli lövése bement Arany hálójába. A 17. percben nagy egyenlítési lehetőséget kapott a Fradi, mivel kettős emberelőnybe került: Kulesovot palánkra lökésért 2+10 percre küldték le, s Berta is büntetést kapott. Hiába tüzelt nagy erőkkel a hazai csapat, Hetényi állta a rohamokat.

A második játékrészben tovább nőtt az FTC fölénye, és ez végül a 27. percben érett góllá: Jászai távoli lövésébe szúrt bele Pavuk, ez becsapta a vendégek kapusát. A DEAC kontrákkal veszélyeztetett, de Turcotte egy nagy lehetőséget elpuskázott. Újabb emberelőnyt hagyott kihasználatlanul a Fradi, majd Farkas és Kovács Bronson is leült, ám négy a négy ellen nem született újabb gól. A végén Hetényit a kapuvas is kisegítette Tóth Adrián lövésénél.

A harmadik harmad elején a DEAC került előnybe, de nem tudott ezzel élni, kiegészülve pedig újra rákapcsolt a Ferencváros, de Hetényi több ziccert is kifogott. A másik oldalon Aranynak is akadt dolga egy kontránál, azonban az 56. percben már tehetetlennek bizonyult: a védése utáni kipattanót Salló Barna lőtte be. A hazaiak nem adták fel, és bő másfél perccel később Rantanen indításával lépett ki Walls, szép mozdulattal elhúzta Hetényi mellett, és a kapuba lőtt. A zöld-fehérek az utolsó perceket is megnyomták, de maradt a döntetlen, ahogy a két csapat előző meccsén is.

A hosszabbításban mindkét kapus mutatott be bravúrokat. A Fradi az utolsó 69 másodpercet emberelőnyben támadhatta végig, de hiába lőtt többször is, Hetényi a helyén volt, így ezúttal is szétlövés döntött. A győztes gólt Tóth Adrián lőtte be, míg Arany négy próbálkozást is hárított.

Az FTC 60 perc alatt még nem kapott ki, igaz, kilenc meccséből hat is hosszabbításban dőlt el.

Nyilatkozatok

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC: „A DEAC azt játszotta, amit jól tud, szorosan védekezni és kontrákra építeni, Hetényi Zoli pedig ma is bizonyította, hogy nagyon jó kapus. Déjá vu-m volt, majdnem minden úgy alakult, mint három hete. Örülök, hogy az ilyen nehéz meccseket meg tudjuk nyerni, mert ez építeni tudja a csapategységet is. Hatvanat lőttünk kapura, ez mindent elárul. Egyszer elfárad Hetényi Zoli is, és akkor lehet, hogy könnyebb lesz.”

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Nem vagyok elégedetlen, jól dolgoztunk a védekező harmadban, és onnan próbáltunk gyors akciókat vezetni. Ha egygólos vezetésnél belőttük volna a másodikat, akkor másképp is alakulhatott volna, de a Fradi tudott egyenlíteni. Nehéz így hazamenni, de örülök az egy pontnak. Remélem, a következő meccsünk már nem így végződik.”

Fehérvári Titánok–Dunaújvárosi Acélbikák 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)

Az első Fejér megyei derbi első harmadában a vendégek voltak aktívabbak, és ahogy lejárt az első emberelőnyük, meg is szerezték a vezetést Török góljával. Tóth Gergely közel járt a vezetés növeléséhez, de a kapuvasat találta el.

A második játékrészben is több volt a DAB-helyzet, és végül Turtiainen egy megpattanó lövése beakadt. A Titánok is rákapcsoltak, többször is fórban támadhattak, de hiába alakítottak ki veszélyes helyzeteket, Garbacz jól védett.

A 44. percben Lewis szépített, és küzdött az egyenlítésért a Fehérvár, de emberelőnybe kerülve sem jött össze a második gól. Sőt, a DAB talált be Jaborník révén. A hazaiak még kétszer támadhattak fórban, de sem ekkor, sem a végén, a kapus lehozatala után nem tudtak újabb gólt szerezni.

Nyilatkozatok

Kiss Dávid, vezetőedző, Fehérvári Titánok: „Úgy látom, hogy az emberhátrányos és –előnyös játékunk sajnos még mindig egy gyenge pontunk. Dolgozunk rajta, vannak szituációk, amiket már jól kezelnek a srácok, de egy-két esetben hiányzik a rutin, az a fajta játékintelligencia, amivel egy tizedmásodperc alatt lehet jó döntést hozni, még nem annyira működik. Valószínűleg ezen ment el a mérkőzés, hiszen egyik öt a négy elleni szituációt sem tudtuk kihasználni. Egyenlő létszámnál viszont próbálkozunk, megvannak a helyzeteink, ott pedig a befejezésen kell dolgozni.”

Antti Karhula, vezetőedző, Dunaújváros: „Sokat korcsolyáztunk, keményen küzdöttünk. Úgy gondolom, jól játszottunk. Kicsit sok kiállítást szedtünk össze, de úgy gondolom, fair mérkőzés volt ez a mai. Szerintem a győzelem kulcsa az volt, hogy jó munkát végeztünk, és hogy sikerült két emberelőnyös gólt szereznünk. Ha szoros mérkőzést játszunk, a jó emberelőny-kihasználás nagyon fontos.”

Schiller-Vasas HC–Csíkszereda 3–10 (1–1, 0–4, 2–5)

Az első harmadban még tudta tartani a lépést a listavezetővel a Vasas, amelyből ezúttal Inglis, Bödök, Belényesi, Seregély és Pápa is hiányzott. A második felvonásra azonban kijött a különbség, a Csíkszereda tíz perc alatt négy gólt szerzett, majd ezt további öttel – ezek közül három is emberelőnyös volt – toldotta meg. Valchar és Rokaly Szilárd is duplázott, Részegh Tamás és Taratuhin 1+3-mal, Becze három assziszttal zárt. A Csíkszereda továbbra is magabiztosan áll az élen.

Nyilatkozatok

Ladányi Balázs, vezetőedző, Schiller-Vasas: „Nagyon jól kezdtünk, viszont azt a játékot értelemszerűen nem tudtuk túl sokáig az ellenfélre ráerőszakolni. Építeni lehet belőle. Sajnos, ma ennyi különbség volt a két csapat között, ahogyan Csíkszeredában, úgy most is nagyon puhányok voltunk a saját kapunk előtt. Pozitívum, hogy három gólt lőttünk a listavezetőnek, és az is, hogy voltak elsőmeccses U18-as játékosaink is, gratulálok nekik a helytálláshoz.”

Leo Gudas, vezetőedző, Csíkszereda: „Elégedett vagyok az eredménnyel, de az első harmad nem volt az igazi. A másodikban aztán azt mutattuk a jégen, amit kellett, kifejezetten jól játszottunk. A hazai csapat jól dolgozott, de miután három-négygólos lett az előnyünk, már nem tudott akkor ellenállást kifejteni, mint azelőtt.”

Gyergyói HK–EV Vienna Capitals II 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)

A bécsiek győzelme a szezon eddigi legnagyobb meglepetése, főleg úgy, hogy egy emberhátrányos góllal érték el Hiltunen révén. A Gyergyó összesen 51 lövéssel próbálkozott, de minden helyzet kimaradt, Zimmermann hibátlanul védett.

(Fotó: Fradi.hu)