Felnőtt férfiválogatott: módosult a keret

2015.01.27. 11:41 |

Két helyen módosult a felnőtt férfiválogatott februárban esedékes IIHF-hétre meghirdetett kerete.

A Rich Chernomaz szövetségi kapitány által eredetileg kijelölt, 3 kapusból, 11 hátvédből és 26 csatárból álló névsor két helyen változott: klubelfoglaltság miatt nem tud hazajönni Hári János, Pavuk Attila térde pedig még nem gyógyult meg. A helyükre Dósa Krisztián és Kocsis Ferenc kerül.

Az edzőtábor február 2-án hétfő kora délután kezdődik, kedden este lesz a keretszűkítés, és csütörtök reggel indult útnak a küldöttség Torunba négycsapatos tornára, ahonnan hétfő délelőtt tér haza.

Kazahsztán visszalépése miatt pénteken Románia ellen játszunk majd, szombaton a házigazda Lengyelország, vasárnap pedig Ukrajna lesz az ellenfelünk - mindkét csapattal találkozunk majd áprilisban, a divízió 1/A világbajnokságon is.

A KERET

Kapusok (3): Bálizs Bence (Miskolci Jegesmedvék), Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Peter Sevela (Dab.Docler)

Hátvédek: Gőz Balázs, Vojtkó Mátyás (Miskolc), Gröschl Tamás, Hüffner Adrián, Mestyán István, Pozsgai Tamás (DAB), Kiss Dániel (Újpest), Orbán Attila, Reiter Attila, Szirányi Bence, Varga Arnold (Fehérvár)

Csatárok (26): Azari Zsolt, Somogyi Balázs (Dab.Docler), Bartalis István, Benk András, Erdély Csanád, Kocsis Ferenc, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Magosi Bálint, Nemes Benjámin, Németh Attila, Andrew Sarauer, Sárpátki Tamás, Sikorcin Ladislav, Vincze Péter (Fehérvár), Berta Ákos, Könczei Áron (Debreceni HK), Galló Vilmos (Linköping, SWE), Dósa Krisztián, Hajós Roland, Tyler Metcalfe, Nagy Krisztián (Miskolc), Mihály Árpád (Corona Brasov, ROU), Sebők Balázs (Kärpät/Hokki, FIN), Sofron István (Krefeld Pinguine, GER), Vas János (Slavia Praha, CZE)