Az Emléktorna döntőjében a Fehérvár AV19

2015.09.05. 21:00 |

5-2-re győzött a Fehérvár AV19 az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna első napján, így vasárnap döntőt játszik a Graz99ers ellen.

Lendületesen kezdett a hazai együttes és a kemény letámadásnak meg is lett az eredménye, a második percben Kovács Csaba szerzett vezetést, Nagy Gergő és Szirányi Bence jegyzett aszissztot. A harmad feléhez közelítve Sárpátki ülhetett ki két percre, majd a büntetőpadról visszatérve egyedül ugorhatott ki, de könnyedén védett a Ljubljana kapusa. A 11. percben újabb előnyhöz jutott a vendég együttes, hosszas korongjáratás után Groznik lőtt takarásból, Rajna kapuja előtt pedig Ropret ért bele kiválóan a korongba, 1-1. A folytatás többnyire magyar fölényt hozott, végül Szirányi eresztett el egy újabb lövést a kékről, ami út közben megpattant és végül Roy kapujában kötött ki. A harmad utolsó percében újabb Szirányi-lehetőség adódott, ezúttal egyedül törhetett a kapura, de az eredmény nem változott, 2-1-es Volán vezetéssel ért véget az első 20 perc. A lefújás után kialakult még egy kis kakaskodás a Fehérvár légiósai és két Olimpija játékos között, amiből végül a Volán jött ki jobban, öt a négy ellen vághatott neki a második harmadnak.

Mindkét együttes egyel visszább kapcsolt a második harmadban, így itt is, ott is maradt ki emberelőny, majd öt az öt ellen Brendan Connolly kapott kiváló passzt a sarokból, ő pedig kapásból a hálóba lőtt. Nem tartott sokáig a kétgólos előny, alig egy perccel később Reinthaler és Logar passzolta ki a Volán védelmét, majd Ales Music lőhetett könnyedén a félig üres kapuba.

A harmadik harmadban hasonlóan alakult a játék képe, közönségszórakoztató oda-vissza csata folyt, majd a 48. perc elején robbant a csarnok! Connolly keresztpasszát átvéve Francis húzott meg egy cselt, majd mattolta Roy-t a szlovén kapuban. 4-2 ide. De nem állt itt meg a hazai együttes, sőt, most kezdett csak bele igazán. Az 55. percben Blackwater-Orbán volt a korong útja, utóbbi pedig a bulipontnál álló Sarauerhez passzolt, aki kapásból olyan erővel lőtte ki a rövid felsőt, hogy a kapu is kimozdult a helyéről. A közönségszórakoztatásból a frissen hazaigazolt Nagy Gergő is kivette a részét, zseniális cselekkel hámozta át magát a teljes Olimpija védelmén, végül Roy hárított bravúrral. 5-2 a vége.

Mestermérleg

Rob Pallin: „Nagyon jól játszottunk, említettem már korábban, ez a csapat gyors és kemény játékot játszik. Ha nem játszunk elég gyorsan, nem lehetünk sikeresek. Blackwater és Conolly jelenléte sokat számít a pályán, kemény srácok, Martinelli pedig határozottan olyan brusztos hátvéd, amilyenre szükségünk van. Azt vallom, a képességek révén győzhetsz, ügyes játékosokra van szükség, de ugyanakkor egyszerre ügyes és kemény hokisokra is szükség van. Úgy gondolom, ez idén megvan nálunk, minden hiányzó összetevő a helyére került.”

Fabian Dahlem: „Igazi előszezonbeli meccs volt. Számos területen javulnunk kell, összességében ugyan nem játszottunk rossz meccset, de egyértelmű, hogy túl sok egyéni hibát vétettünk. Mindkét csapat számára nehéz volt kicsit ilyen minőségű jégen játszani, de nyilván egyformán hatottak ránk a körülmények, egyszerűen és kicsit okosabban kellett volna játszanunk. Elég korán gólt kaptunk, de volt esélyünk megfordítani a mérkőzést, de kicsit elveszítettük a fonalat, hogy hogyan is szeretnénk hokizni, és ez egyértelműen visszaütött. A fiatal csapatomnak egyelőre meg kell tanulnia, hogyan tartsa magát a kialakított játéktervhez 60 percen keresztül és ez után lesz esélyünk mérkőzéseket nyerni. Ez ilyen egyszerű. Tavaly megnyertük ezt a tornát, most nagyon rosszul kezdtünk, de remélhetőleg holnap tudunk majd javítani.”

A találkozót követően megszólaltattuk Szirányi Bencét is, aki hátvéd létére a mérkőzés egyik legeredményesebb játékosa volt, három gólpasszt jegyzett. „Ez volt az első meccs, amikor a csapatban igazán megvolt az összhang, ezért is sikerült ilyen jól a meccs. A sorok most valamennyire véglegesnek tűnnek, mert az egész felkészülés alatt ebben a felállításban játszottunk. Négy sorral játszunk, így mindenki eleget tud pihenni és frissen tudunk jégre lépni újra.
Holnap biztosan keményebb meccs lesz, mert a Graz egy gyorsabb csapat, sokkal erősebbek. Mindenképpen nyerni szeretnénk, hogy itthon tartsuk ezt a trófeát.”

A Fehérvár AV19 egyik új légiósa, Brendan Connolly a következőképpen értékelt első teltházas mérkőzéséről az ördögkatlanban: „Egyértelműen jól kezdtünk, Kovács [Csaba] korán vezetést szerzett nekünk. Nem tudtam, mire számítsak a közönségtől, nem is vártam hasonlót. Nagyon jó volt előttük játszani. Graz jó csapat és a mai győzelme után várhatóan nagyon magabiztosan lép jégre holnap. Nekünk az a dolgunk, hogy ugyanolyan jól kezdjünk, mint ma.”

Az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna programja:

Szeptember 5., szombat

15:30 HK 36 Skalica - MM Graz99ers 1-2