Fehérvár: A Linz és a Villach következik

2013.10.09. 22:49 |
Három vereség, és egy történelmi győzelem után két hazai mérkőzés vár a Volánra

Három vereség, és egy történelmi győzelem után két hazai mérkőzés vár a Sapa Fehérvár AV19-re. Szokásos szerdai EBEL cikkünket olvashatják.

Nehéz hét van a Sapa Fehérvár AV19 mögött: október 3-tól 8-ig négy meccsen játszottak az ördögök.

Először a Salzburg látogatott Fehérvárra, és tért haza győztesen: a vendégek büntetőkkel nyertek 4-3-ra. Másnap a Dornbirn volt a magyar EBEL-csapat ellenfele, és 4-2-re győzött a mieink ellen. Vasárnap aztán Linzbe utaztak a fiúk, de ott sem termett nekik túl sok babér:  4-1-re kaptak ki. Kedden azonban véget ért a rosszabb sorozat, történelmi sikert aratott az Alba Volán a Klagenfurt vendégeként. A címvédő otthonában ezelőtt 16 mérkőzésen mindössze egy pontot sikerült szerezni, most viszont a győzelem is összejött, 3-2-re nyert a Fehérvár!

"Az előző meccseken nem játszottunk elég jól, de most sikerült megvalósítanunk, amit elterveztünk - mondta Marty Raymond vezetőedző az albavolanhockey.hu-nak. - Ráadásul ez jó egyéni teljesítményekkel párosult. Örülök, hogy megtörtük a hosszú évek óta tartó negatív szériát, és végre győztesen távozhattunk Klagenfurtból."

Most kevésbé mérkőzésdús napok következnek, de izgalmakban biztosan nem lesz hiány. Pénteken a Linznek vághatnak vissza a fiúk, ezúttal hazai pályán, vasárnap pedig a csapat ismét az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban játszik, a Villach lesz az ellenfele 17.30-tól.

A Sapa Fehérvár AV19 facebook-oldalán osztotta meg a hírt, miszerint ezentúl minden hazai meccsét online közvetítik: "A Fehérvár Médiacentrum jóvoltából ezentúl az interneten is követheted a hazai mérkőzéseket! Az első mérkőzés a pénteki, Linz elleni találkozó lesz!"

A 14., 15., 16. játéknap Sport Klub-összefoglalóját itt nézheti meg, a 17. játéknap összefoglalóját pedig ide kattintva.

A Sapa Fehérvár AV19 soron következő meccsei

október 11. péntek, 19.15 Sapa Fehérvár AV19 - EHC Liwest BW Linz
október 13. vasárnap, 17.30 Sapa Fehérvár AV19 - EC VSV

Fotó: Soós Attila (albavolanhockey.hu)