Fegyelmi Bizottság határozata

2016.04.01. 10:33 |

A Fegyelmi Bizottság 2015-16/060.sz. határozata

A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a Magyar Kupa MK 19 (Fehérvár AV19 – DVTK Jegesmedvék) mérkőzés 57. percében történt esetet, amelynek során SIKORCIN Ladislav (Fehérvár AV19) és CLARKE Garrett (DVTK Jegesmedvék) 5+20 perces büntetést (ROUGH – durva játék, GA-MI - végleges fegyelmi büntetés) kaptak.

A Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A két játékos a mérkőzés 57. percében összeakaszkodott, abból egy dulakodás, verekedés alakult ki. IIHF szabálykönyv 158. SZABÁLY — DURVA JÁTÉK

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki lökdösi vagy megüti ellenfelét a játék menete során. A játékost, aki dulakodik az ellenfelével, Kisbüntetéssel, Dupla Kisbüntetéssel vagy Nagybüntetéssel és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetéssel kell sújtani. A játékost, aki huzamosan megsérti a durva játék szabályait, a verekedésre vonatkozó szabályok alapján kell büntetni.

A Fegyelmi Bizottság mindkét játékos esetében, a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, a játékosokkal szemben további szankciót nem alkalmaz.

A DVTK Jegesmedvék játékosa részére a versenysorozat folyamán másodszor szabtak ki Végleges Fegyelmi (GA-MI) büntetést.

IIHF szabálykönyv 109. SZABÁLY — BÜNTETÉSEK IDÓTARTAMA - VÉGLEGES FEGYELMI BÜNTETÉS

Ha egy játékosra bármikor a mérkőzés vagy torna folyamán másodjára Végleges Fegyelmi Büntetést szabnak ki, akkor automatikusan eltiltást kap a csapata következő mérkőzésére.

CLARKE Garrett a fenti szabály értelmében 1 mérkőzés automatikus eltiltást kap a soron következő MOL Liga vagy Magyar Kupa mérkőzésére.

Budapest, 2016.03.31.

Palla Antal