Ezer gyerek játszott a Jégpalotában

2013.09.22. 15:51 |
Nagy siker volt az Őszi Gyermek Jégkorong Fesztivál.

wirth

Az Őszi Gyermek Jégkorong Fesztivál ismét nagy sikert aratott a Jégpalotában: két nap alatt 1000 mosolygós mini és szupermini korosztályú gyermek kapott játéklehetőséget.

őszi

A szombat a miniseké volt, összesen 49 csapat jött el a Fesztiválra, hogy játsszanak egymással. Reggel 8-tól este 7-ig zajlottak a meccsek, egyszerre három pályán. A miniseknél annyi csapat nevezett, hogy délután szükség volt a gyakorló pályára is, így egy darabig egyszerre hat meccset játszottak a gyerekek! A szupermini kategóriában 35 csapat nevezett, övék volt a teljes vasárnap a Jégpalotában. Az U10-es korosztálynál 2x12 percig tartott egy-egy összecsapás, az U8-ban pedig 1x12 percet játszottak.

őszi

Ezekben a korosztályokban a mérkőzéseket még nem győzelemre játsszák, nem számolják a gólokat. Itt még sokkal nagyobb hangsúlyt kap a játék szeretete, a jégkorong megismerése. Szuper Levente az egyik szünetben a szülőknek és gyerekeknek is beszélt arról, hogy ebben a korban a legfontosabb, hogy sokoldalú inger érje a gyerekeket, hogy izgalommal várjanak minden edzést, és lehetőleg minél több dologgal ismerkedjenek meg: zenéljenek, tanuljanak nyelveket, vagy akár más sportokat is kipróbáljanak. A válogatott ikonikus kapusa szerint felnőtt korban a kitartás és a tehetség mellett az intelligencia a legnagyobb fegyvere egy játékosnak. Szuper Levente megköszönte a Magyar Jégkorong Szövetségnek, hogy megszervezte a napot, nosztalgiázott egy kicsit, hogy az ő korában az is jó volt, ha egy-egy ilyen eseményen ötven gyermek összegyűlt, most pedig voltak ezren...

Szuper Levente mellett Csúszka is jelen volt a hétvégén: mindkettejükkel lehetett közös fotókat készíteni és aláírásokat is szívesen osztogattak. A színpadon zajlottak a díjátadások: minden gyerkőc, aki eljött a Fesztiválra, érmet és oklevelet kapott, amit többek között Levi és Csúszka akasztgatott a pici nyakakba. Ügyességi játékokon is lehetett indulni: a korongtorony-építésben és öltözőversenyben kiemelkedő játékosok értékes hokis ajándékokat kaptak.

őszi

Akinek éppen nem volt jelenése a jégen, az is rengeteg érdekes programmal üthette el az időt. Folyamatosan lehetett kapura lőni, az XBOX-sarok várta a virtuális világot kedvelőket, asztali hoki meccseket is lehetett vívni, illetve hokis témájú művekkel a rajzversenyre is be lehetett nevezni. Láthatóan nagy sikert aratott az arcfestés is, pókemberektől pillangókisasszonyokig sokféle álarc mögé bújt kis hokis szaladgált a Jégpalotában. Több bohóc is szórakoztatta a kicsiket, például lufik hajtogatásával, illetve egy igazi bűvész trükkjeit is elleshették a szemfülesebbek.

Ismét egy nagyon sikeres, jó hangulatú Őszi Gyermek Jégkorong Fesztivállal kezdődött tehát a mini és szupermini szezon.

További sok örömet és szórakozást kívánunk szezonban a legkisebb hokis reménységeinknek!

Borítókép: Wirth András