Észtország érkezik Budapestre

2015.11.08. 23:45 |

A hétvégén rendezett olimpiai selejtező-fordulóban eldőlt, hogy Lengyelország és Litvánia mellett Észtország lesz a magyar férfi felnőttválogatott ellenfele a február 11–14. közötti következő körben, Budapesten.

HUN

Amíg a mieink Stavangerben gyakoroltak Norvégia, Dánia és Franciaország legjobbjaival, addig Észtország az olimpiai selejtezőrendszer második körében, a K-csoportban versenyzett otthon, Tallinban. A „hazatelepített” csoportban nem izzadt meg a finn Jussi Tupamaki szövetségi kapitány csapata. Az első játéknapon 19–1-re nyert Izrael, a másodikon 26–0-ra a legelső selejtezőből Grúzia kiejtésével tovább lépő Bulgária ellen, a harmadikon pedig 13–3-as győzelmet aratott Mexikó felett – bár a 11. percben még 0–1-re állt, miután a tengerentúliak emberhátrányos góllal vezettek, csak aztán négy percen belül kaptak hármat…

Észtországgal legutóbb 2008. április 13-án. Szapporóban, az első játéknapon találkoztunk, akkor 5–3-ra nyertünk a feljutáshoz vezető úton.

Egyébként 2 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség a mérlegünk és a gólkülönbség is egyenlő, 26–26.

A következő selejtezőkörre tehát az újév első IIHF-szünetében, azon belül február 11–14. között a Papp László Budapest Sportarénában kerül majd sor.

OLIMPIAI SELEJTEZŐ

H-csoport (Budapest): Magyarország (világranglista-helyezés: 19.), Lengyelország (22.), Litvánia (25.), Észtország (28.)

Fotó: IIHF/Seinosuke Uchigasaki