A Sportklub hozta a kötelezőt

2017.12.28. 22:46 |

A Csíkszereda magabiztosan nyert a sereghajtó Vienna Capitals ellen.

A Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az utolsó helyen álló és mindössze hat ponttal rendelkező Vienna Capitals farmcsapatát láta vendégül. A nézőtéren nem látszott meg, hogy nem egy vérre menő csata lesz, hiszen ezúttal is telt ház előtt rendezték meg a találkozót.

A Sportklub is komótosan kezdett, majd sorra jöttek a helyzetek. Szcsasztlivij előbb még a kapuvasat találta el, majd jött Golovin, Bíró Tamás és Rokaly Sz. és az első harmad végére 3-0-ra módosították az állást.

A meccs további szakaszában is az történt, amit a hazai csapat akart. A második harmadban Fabus, majd Taratuhin gólja után tudtak szépíteni a bécsiek Janisch révén. Az utolsó felvonásra sem erőltették meg magukat a felek, a kék-fehérek annyit játszottak amennyit kellett a három pont érdekében. Egy-egy gól született még: Brnák találatára a hajrában Kuqali válaszolt.

SC Csíkszereda-EV Vienna Capitals 6-2 (3-0, 2-1, 1-1)

Nyilatkozat

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: "A győzelem volt a célunk, amelyet sikerült is elérnünk. Nem követtünk el nagy hibákat a mérkőzés folyamán, egyszerű játékot mutattunk."

Christian Dolazal, Vienna Capitals II.: "Nem ez volt a tervünk, főleg annak tudatában, hogy legutóbb hazai pályán sikerült legyőznünk a Ferencvárost. Azóta jött egy kisebb Karácsonyi szünet és kizökkentünk, nem tudtunk megfelelően felkészülni. Egy ilyen csapat ellen, ha nem küzdesz végig, akkor nincs esélyed és ezt tapasztaltuk most. Örömhokit játszottak."

(Fotó: Pál Zoltán)