Erdélyben javíthat az UTE

2019.09.20. 13:37 |
Öt nap alatt 12 mérkőzést rendeznek az Erste Ligában. Csíkszeredában és Dunaújvárosban is rangadó lesz pénteken.

Pénteken teljes fordulót tartanak az Erste Ligában. A nap rangadóján a Csíkszereda fogadja az UTE-t. A Sportklub két sikerrel kezdte a szezont, öt ponttal áll, míg a lila-fehérek beragadtak a rajtnál, a derbin szerzett egy pont szerepel csak a nevük mellett. Eltiltott mindkét együttesben lesz, a hazaiaknál Salló Alpár, a fővárosiaknál Devin DiDiomete nem játszhat.

Jason Morgan, a Csíkszereda edzője szerint a hatékonyság, a koncentráció és speciális játék terén kell javulni.

„A tavalyi szezonban is nagyon kemény meccseket vívtak egymással a felek elég csak a rájátszásra gondolni. Egy nagyon jó csapattal fogunk találkozni, akik a liga legjobb alakulatai közé tartozik. Remélem, hogy tanultunk a legutóbbi Brassó elleni mérkőzésből, amikor rengeteg helyzetet kihagytunk és egy átaludt öt percnek köszönhetően vereséget szenvedtünk. Mentálisan kell feljavuljunk és az előnyös játékunkban kell rendet tegyünk. Nem utolsó sorban hatvan percen keresztül maximális koncentrációt várok a srácoktól” – fogalmazott Jason Morgan a Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője.

Szilassy Zoltán, az UTE mestere a védekezésen javítanai.

Egyértelműen csökkenteni kell a kapott gólok számát, nem szoktunk mi ilyen vízilabda meccseket játszani, csak akkor tudjuk hozni a saját játékunkat, ha kevés gólon tartjuk az ellenfelet, mi pedig beverdessük az előnyöket és az ajtó-ablak ziccereket – mondta a klub Facebook-oldalán megjelent interjúban.

Az UTE mellett a Hokiklub utazott Erdélybe, és két nap alatt a Gyergyóval és a Csíkszeredával is megmérkőzik.

Dunaújvárosban két hibátlan együttes csap össze, a DAB vendége a DEAC lesz, míg a listavezető és címvédő FTC Fehérvárra utazik.

A Gyergyó után a Brassó kezd magyarországi túrába, ennek első állomása péntek este Káposztásmegyeren a Vasas ellen lesz, majd vasárnap az FTC-vel játszik a gárda parázsnak ígérkező meccset.

A program

Péntek