Erdély Csanádot az USHL-be draftolták

2015.05.05. 19:51 |

A United States Hockey League-ben résztvevő Sioux Falls Stampede megszerezte Erdély Csanád játékjogát az ide játékosbörzén.

“Nagyon jó érzés, hogy Észak-Amerikában is tudják, ki vagyok. Egy kicsit csondálkoztam, amikor megtudtam, hogy draftoltak, mert azt sem tudtam, hogy draft listán voltam. Nem igazán volt még időm elgondolkodni azon, hogy mi is történt” - mondta Erdély Csanád az icehockey.hu-nakpercekkel azután, hogy draftolták.

A 2014-es szezon után jó esély volt rá, hogy egy Western Hockey League-ben szereplő csapat megszerzi a játékjogát az akkori CHL Import Draft-on, azaz a külföldi játékosok draftján, de végül Láday Tamás volt az egyetlen magyar, akit kiválasztotak, ő a Spokane Chiefs-hez került.
Csanád túltette magát a csalódottságon és végül fantasztikus szezont futott be az idei évben. Több személyes célt is elért, amit a szezon elején kitűzöt magának, az EBEL szezonban például 47 meccsen 8 pontot szerzett és a válogatot szövetségi kapitánya, Rich Chernomaz is felfigyelt rá. A krakkói világbanokság első mecsén pedig már a második sorban találta magát Hári János és Sebők Balázs mellett.

A USHL a legerőseb junior bajnokság az Egyesült Államokban és rendszeresen tűnnek fel játékosok az NHL drafton is ebböl a ligábol, a Sioux Falls pedig még versenyben van az idei bajnoki címért.

Az, hogy Láday után idén Erdélyt is draftolták, azt jelenti, másodszorra került észak-amerikai ligába egy Tyler Dietrich által edzett játékos.

“Nagyon büszke vagyok rá. Ez azt jelenti, hogy észak-amerikában is felfigyelnek a magyar játékosokra. Ezek a srácok nem csak Európában, hanem Kanadában és az USÁ-ban is megvethetik a lábukat” - mondta Tyler Dietrich az icehockey.hu-nak.

Fotó: Mudra László