Első hazai meccseit játssza a DAB

2013.09.12. 16:31 |
Három meccsen eddig négy pontot gyűjtött a címvédő, hazai pályán javíthat.

A Dab.Docler erdélyi túrájából hazatérve néhány nap szünet után a Ferencváros ellen folytatja a MOL Liga küzdelmeit – a szezonban először hazai pályán. A legutóbb Miskolcot verő zöld-fehérek ellen keményen készül Stephan Lundh gárdája.

dab

A DAB vereséggel kezdte a szezont, az Érsekújvártól kapott ki 3-1-re. Bár ezt követően a Csíkszereda és a Brassó ellen is győztek az Acélbikák, mindkét meccsen csak két-két pontot zsebelhettek be. Eddig úgy látszik nem pörögnek teljes fokozaton a címvédő újvárosiak, az előző szezonban mutatott formájukat legalábbis még nem tudták hozni.

Péntken hazai pályán is bemutatkozik a DAB, és mi sem lenne ideálisabb, mint a saját szurkolók előtt megtalálni a legjobb formát. Erre három lehetőség is adódik a a hosszú hétvégén: először a Fradi, aztán a Miskolci Jegesmedvék, végül a Csíkszereda látogat Dunaújvárosba.

"Az előző idényben is kifejezetten nehéz meccseket játszottunk a Ferencváros ellen - kezdte az Acélbikák svéd vezetőedzője, Stephan Lundh. - A Ferencváros keretét a nyár folyamán sikerült még erősebbé tenni, így kemény összecsapásra számítok. Persze a hazai pálya előnye nálunk van - sok szurkolóra számítok a csapat első itthoni szereplésén. Az erdélyi túránk nem volt épp felhőtlen, így pénteken mindenképpen meg kell szereznünk az első rendes játékidős győzelmünket! Az FTC keretében van néhány volt DAB-játékos, őket ismerjük, de biztosak vagyunk abban, hogy mindenki ezer százalékkal fog küzdeni a tavalyi bajnok trófeájáért. Persze, mi sem megyünk majd feltett kezekkel a csatába, szerencsére Szappanos is visszatérhet a jelek szerint, így négy nagyon erős sorral vágunk majd neki a fővárosiak elleni összecsapásnak!"

Az Érsekújvárt hosszabbításban legyőző, majd a Ferencvárostól 6-2-es vereséget szenvedő Jegesmedvék ellen is készül az Acélbikák edzője, Stephan Lundh: "Mindig erős és kiszámíthatatlan csapatként gondolok a Miskolcra, amellyel már több szezonra visszatekintő közös történelmünk van - többek között ezért is várok parázs mérkőzést! Az észak-amerikai stílus jellemzi a Jegesmedvéket, van egy új edzőjük, s új játékosaik, akik közül senkit sem ismerek közelebbről, de biztos vagyok abban, hogy mindenki meg akarja mutatni, helye van a sárga-fekete alakulatban. A fentiekből talán már kiderült, hogy mi sem fogjuk félvállról venni a találkozót. A fiúk mérkőzésről mérkőzésre, percről percre jobb formába lendülnek, remélem, ezt sikerül majd a vasárnapi meccsen is megmutatni! Győzelmet várok!"

A Dab.Docler meccsei a hosszú hétvégén:

2013.09.13 péntek 18:00 Dab.Docler - Ferencváros Bp ESMTK
2013.09.15 vasárnap 18:00 Dab.Docler - Miskolci Jegesmedvék