Elkezdte a második hetet a válogatott

2018.03.26. 22:05 |

Három nap pihenő után a felnőtt válogatott nekivágott az edzőtábor második hetének a budapesti, divízió I/A-s világbajnokság előtt. A kerethez Sarauer Andrew is csatlakozott.

A Villach csatára, Sarauer Andrew teljesen felépült betegségéből, így bekapcsolódott a felkészülésbe. Szabó Krisztián továbbra is beteg, és valószínűleg ezen a héten nem tud csatlakozni a kerethez.

Sarauerrel együtt így már 13 csatár, 10 védő és 4 kapus készül a Tüskecsarnokban.

Ahogy múlt héten, úgy ezen is a kemény és intenzív munka a cél a jégen és azon kívül is. A hétfői nap egy szárazedzéssel indult, amelyen az erősítés volt a középpontban. A jégen a három a három elleni játékhelyzeteket, valamint az emberfölényes gyors ellenakciókat gyakorolták. A játékosok boldognak tűntek háromnapos pihenőről visszatérve.

Szilassy Zoltán másodedző: „Az alapkoncepció ugyanaz, mint a múlt héten volt, egy kicsit többet dolgozunk fizikálisan és emelünk a tempón. Több ember-ember elleni meccsszituációs gyakorlat lesz a héten, és Andrew-val többen vagyunk a keretben. Egy héttel kevesebb van a vb-ig és az Ausztria elleni meccsekig. Még több tempó, még több iram és egy lépcsővel feljebb, mint ami az előző héten volt.”

Sarauer Andrew: „Jó visszatérni és újra látni a srácokat pár hónap után. Készen állok a munkára. Az egészségem javul, nagyjából egy hónapot hagytam ki, de edzhetek, és haladok afelé, hogy újra 100 százalékos legyek. Megpróbálom a kezeimet és a tüdőmet ismét teljesen visszanyerni, az agyam ott van, de idő kell, amíg a lábak is azt teszik, amit az agy diktál.”

Benk András: „Kemény volt a négynapos edzés a múlt héten, így szükség volt a pihenőre, a regenerálódásra. Komoly munkát végzünk négy nap alatt, de már korábban is volt hasonló, amikor a klubszezon hamar véget ért, ez egy jó rendszer. Hasonló program vár ránk, mint múlt héten, egyre több olyan szituációt veszünk a jégen, ami a taktikán alapul, öt az öt, és három a három elleni helyzeteket. Hangolódunk a meccsekre, jövő héten már két találkozó vár ránk.”