Elkezdik az utánpótlás-válogatottak is

2018.11.08. 15:00 |

A férfi és a női felnőttválogatott számára már szerdán elkezdődtek a nemzetközi tornák, csütörtökön pedig a négy korosztályos válogatott is jégre lép.

Az U20-as csapat utolsó tornáján szerepel a decemberi, lengyelországi Divízió I/B világbajnokság előtt. A viadalt Pesterzsébeten rendezik. A magyar csapat este 7 órakor Szlovénia ellen kezdi meg a szereplést. Vas Márton vezetőedző és stábja döntése alapján Kiss Roland lesz a csapatkapitány a meccsen, Fejes Nándor és Madácsi Benedek pedig a helyettesek.

Vas Márton, U20, vezetőedző: "Azt várjuk a meccstől, hogy a srácok teljes erőbedobással játsszanak, elvégezzék a munkát, a maximumot adják ki magukból és megmutassák azokat a taktikai elemeket, amiket szeretnénk viszontlátni. Az elmúlt években folyamatosan játszunk egymás ellen a szlovénokkal, elég jól ismerik egymást a játékosok. Azt szeretnénk, hogy dolgozzanak keményen és nyerjék meg a meccset."

U20-as keret Olaszország ellen:

Kapusok: Kovács Dávid, Nagy Kristóf
Védők: Falus Ádám, Fejes Nándor, Horváth Milán, Kiss Roland, Sándor Flórián, Seregély Máté, Szécsi Patrik
Csatárok: Császár Hunor, Csiki Attila, Horváth Bálint, Horváth László, Kovács Alex, Kovács Sebestyén, Madácsi Benedek, Mihály Ákos, Révész Marcell, Szalma Zsolt, Szigeti Ákos, Vértes Nátán

Az U18-as válogatott is Szlovénia ellen lép jégre Jesenicében este fél 7-től, a háromnapos torna nyitó napján.

Az U17-esek Dunaújvárosban kezdik meg a szlovák U16-osok elleni sorozatukat. A két csapat három meccset játszik egymással. Az első találkozó 19:10-kor kezdődik.

A legfiatalabbak utaznak a legmesszebbre: az olaszországi Asiagóban rendezik meg tornájukat. Az első meccsük Szlovénia ellen 15 órakor kezdődik. A keretből többen is először képviselik a magyar színeket nemzetközi mérkőzésen.