Elkezdi az Újpest is

2020.10.06. 14:45 |

Két mérkőzéssel folytatódik kedden az Erste Liga, a Brassó és a Gyergyó is győzelem után játszik a fővárosban.

Nyolcadik csapatként az UTE is bemutatkozik az Erste Liga új idényében. A lila-fehéreknél jelent meg a klubok közül elsőként a koronavírus, így a négyhetes alapozás végén kellett leállniuk, majd a szükséges protokoll betartásával két-három héttel ezelőtt kezdték újra az edzéseket. Az előző évi elődöntős csapat két felkészülési meccsel hangolt a rajtra, a Vasas és a Dunaújváros ellen is döntetlenre végzett.

A tavalyi keret magját sikerült egyben tartani, maradtak a magyar válogatott játékosok, sőt, újabb érkezett Chris Bodó személyében. A légiósokat lecserélték Újpesten, és az érkezők névsora veretes: Maks Selan szlovén válogatott, az EBEL-ben is megfordult, az orosz Roman Ljuducsin és Dmitrij Vorobjev pedig egykori KHL-es, előbbi 358 meccsen játszott a világ második legerősebb ligájában. A kanadaiaknak is van európai tapasztalatuk, a három új ember közül Kyle Just négy éve megfordult már a hazai ligában is, a Titánok színesben 38 meccsen 42 pontot szerzett.

Az Újpestre első meccsén rögtön nem vár könnyű feladat, hiszen a Brassó jó formában kezdte  a szezont: a DEAC-ot hosszabbítás után intézte el, a Vasastól viszont gólt sem kapott. A Corona az egyetlen csapat, amely még a ráadásban sem veszített. Radim Valcharék sora nagyon jól megy.

A másik találkozón a Vasas sorrendben a harmadik erdélyi csapattal is megmérkőzik. A piros-kékek a Brassó és a Csíkszereda ellen két harmadig jól tartották magukat, de aztán az ellenfelek kihasználták a hibákat. A Gyergyó ellen is nagyfokú koncentrációra lesz szükség Ladányi Balázséktól, ha pontot akarnak szerezni. A GYHK az FTC ellen nagyot harcolva, remek védekezéssel vitt el két pontot, az új igazolások többsége jól mutatkozott be a ligában. A mérkőzést már a Jégcentrum centerpályáján rendezik.

Mindkét mérkőzést élőben lehet nézni az Erste Liga TV oldalán.

A keddi program

UTE-Corona Brassó 18