Egyeztettek a ligatagok

2015.09.09. 15:10 |

A szezonnyitó sajtótájékoztatót követően a MOL Liga tagjai és vezetői leültek a Tüskecsarnok sajtószobájában, hogy megvitassák a még fennálló kérdéseket.

Az első pont az erdélyi mérkőzések közvetítésének problematikája volt, amelyeket más, helyi csatorna közvetít majd, így ezt össze kell hangolni az M4-gyel folytatott tárgyalások során. Szó esett a játékvezetők delegálásáról, ezen a ponton a Magyar Jégkorong Játékvezető Egyesületének képviseletében Kincses Gergely biztosította folyamatos együttműködést.

A folytatásban egyhangúlag elfogadták a ligatagok a Fegyelmi Bizottság felépítését, így ennek vezetője Palla Antal lett, tagjai: Beck Péter, Darryl Easson, Joel Hansson, Becze Iuliu és Palla Zoltán.

Döntés született továbbá a mérkőzésvideók rendelkezésre bocsátásának határidejéről, ami az adott meccs másnapján délről reggel 8 órára módosul. A MOL Liga Versenyszabályzata összehangolásra került a Nemzetközi Jégkorong Szövetség rendelkezéseivel.

A liga és az MJSZ vezetősége hosszasan tanácskozott a Román Jégkorong Szövetséggel való együttműködés módjairól. Több lehetőség is felmerült, de az ügy egyelőre nem tekinthető megoldottnak.