EBYSL-győztes a Fehérvár AV19

2015.03.26. 10:08 |

A Fehérvár AV19 U20-as csapata Tyler Dietrich három éves irányítása alatt második bajnoki címét szerezte meg az osztrák bázisú EBEL junior bajnokságában.

av

Az Alba Volán 40-3-1-0-s mérleggel robogott át az alapszakaszon, majd két újabb győzelemmel ütötte ki a Linzet a negyeddöntőben, a fináléig tehát egyetlen mérkőzést sem veszített a rendes játékidőben! Az elődöntőben ugyan az Olimpija Ljubljana megtörte ezt a sorozatot, ám a döntőbe a Fehérvár jutott - ott pedig söpréssel, 2-0-s összesítéssel győzött a Red Bull Salzburg ellen.

„Elsősorban nagyon örülök, hogy az egész éves munkánk beérett, és megnyertük a bajnokságot – összegzett Szabó Krisztián– Hihetetlen volt látni, hogy az összes csapattárs úgy küzdött a jégen, mintha az életünk múlott volna rajta. Nagyszerű érzés, hogy megnyertük, de nem volt nagy ünneplés, mert pénteken már magyar bajnoki döntő lesz, ami szintén nagyon nehéz menet lesz.

EGYBŐL EGY

Az egyik fél második győzelméig tartó döntőt hazai pályán kezdhette meg Fehérvár, a helyi közönség pedig igaz playoffmeccset láthatott. Az első harmad közepén a Salzburg szerezte meg a vezetést, a harmad legvégén viszont az Alba Volán került előnybe, és gólra is tudta váltani: a 20. perc utolsó másodpercében pattant meg a korong Nemes Benjámin ütőjén, ezzel összejött az egyenlítls.

A második harmadban visszaszerezte a vezetést a vendégegyüttes, a folytatásban viszont Reitter Attila lövésébe ért bele Szabó Krisztián, a korong pedig a Salzburg kapujában kötött ki.

A mérkőzés további részében már nem tudta érvényesíteni akaratát a Salzburg, de a Fehérvár sem tudta ezt az előnyére fordítani. A harmadik játékrészben már egyértelműen dominált a házigazda, szinte ki sem jött a korong a vendégharmadból, a korong pedig kétszer utat talált a kapuba: Szabó Dániel és Kocsis Ferenc volt eredményes, azaz 4-2-re győzött az Alba Volán.

„Nem kezdtünk túl jól, de egyre javultunk a mérkőzés során. Nagyon tetszett az, ahogy kétszer is vissza tudtuk küzdeni magunkat a meccsbe. Az egész csapat keményen dolgozott és kiérdemelte a győzelmet” - nyilatkozta Tyler Dietrich vezetőedző a mérkőzést követően.

A MÁSODIK SZÜNETRE ELDŐLT

A párharc második felvonására Salzburgban került sor, a kapuban továbbra is Kornakker Dániel állt. Itt is a Red Bull kezdett jobban, ám ezúttal Sárpátki Tamás perceken belül egyenlíteni tudott.

A második harmadban Szabó Krisztián teljesítménye lett emlékezetes, hiszen két gólt is szerzett, Kornakker pedig befalazta a kapuját hálót.

Az utolsó húsz percben már nem született találat, így 3-1-re győzött a Fehérvár AV19, újra elhódítva ezzel az EBYSL trófeáJÁt.

„Jó meccs volt jó ellenféllel szemben – nyilatkozta Nemes Benjámin az icehocKey.hu-nak. – Ők kezdtek jobban, aztán szépen felőröltük őket. Egyre frusztráltabbak lettek, hogy egyszerűen nem tudnak gólokat lőni, mi pedig egyre jobban nyomtunk, aminek meg lett az eredménye. Az edzőnk nagyon jól kielemezte őket, tudtuk hogy mit kell ellenük csinálni, ugyanakkor nem vettük fel az alattomos stílusukat, nem reagáltunk a provokációjukra.”

ELSZÁNTAN, ELHIVATOTTAN

A csapatot három idény alatt második EBYSL-győzelmére vezető sikeredző, Tyler Dietrich így értékelt a feol.hu-nak: "Ezek a srácok elszántak és elhivatottak. Nagyon keményen dolgoznak, felvillanyozza őket, hogy jégkorongozhatnak. Mindenre odafigyelnek, folyamatosan tanulni akarnak, hogy egyre jobbak és jobbak legyenek. Így volt ez az egész szezon során, mindentől függetlenül, és ez meg is hozta az eredményét."

Fotó: Fehérvár AV19