EBJL: "Nem lehetünk elégedetlenek"

2015.03.20. 14:48 |

A MAC Budapest csapata jutott legtovább a három magyar induló közül az idei EBJL szezonban. A negyeddöntőben sikerrel győzte le a szlovén Celje csapatát, az elődöntőben viszont nem tudott túljutni a Klagenfurt együttesén. Az összesítésben 2-0-ra elveszített párharc után Marton Tiborral, a MAC Budapest ifi csapatának egyik edzőjével beszélgettünk.

„Alapvetően nem lehetünk elégedetlenek EBJL szezonunkkal, a csapatunk fejlődő tendenciát mutatott. Ez egy olyan liga ahol az erőviszonyok kiegyenlítettek, ha nem dolgozol 100%-on, akkor könnyen kikaphatsz. Éppen ezért folyamatosan arra vagyunk kényszerítve, hogy a legjobbat nyújtsuk. A szezon során csapatként voltunk erősek, a csapat statisztikai mutatók mindegyikében az élmezőnyben végeztünk. A fair play listán a 2. helyen, az emberhátrányok kivédekezésében 2. és az emberelőnyök kihasználásában is a 2. helyen végeztünk a ligában.

A rájátszásban három kemény mérkőzésen jutottunk túl a legerősebb szlovén csapaton, így egyedüli magyar csapatként kerültünk a negyeddöntőbe. Az alapszakaszban a Klagenfurttal két igen jó, a végletekig kiélezett mérkőzést játszottunk. Első mérkőzésen egy viharos első harmad után 3-3 volt az állás, a 2. harmadban rengeteg lehetőségünk volt, hogy a magunk javára fordítsuk a mérkőzést, de ez sajnos nem sikerült. A 3. harmadban kapott emberhátrányos gól megpecsételte a sorsunkat.

A második mérkőzés előtt azt próbáltuk megértetni a játékosokkal, hogy többet kell beletenniük a játékba minden téren, ha nem akarják azt, hogy az idei EBJL szezon utolsó 60 percét játsszák. Sajnos nem kezdtünk jól, a támadásainkból hiányzott az erő vagy az összpontosítás. A mi hibáinkat pedig a KAC kíméletlenül kihasználta. A 17 csapatos ligában mi végül a legjobb négyig jutottunk, a döntőbejutásunkhoz egy kicsi plusz hiányzott mindektől, az a kicsi plusz, ami a playoffban tovább szokta lendíteni a csapatokat. A KAC megérdemelten jutott tovább, mert most erősebb csapat, mint a miénk.

Véleményem szerint a Klagenfurttal 2-2 igen jó és sportszerű mérkőzést játszottunk. Ellenfelünk technikailag és taktikailag a liga legfelkészültebb csapata. Gratulálok nekik és sok sikert kívánok a döntőben.” – nyilatkozta sportszerűen a szakember.