EBEL: közeledik az alapszakasz vége

2014.01.09. 10:43 |
A Salzburg és a Linz lesznek az ellenfelek a hosszú hétvégén.

Pénteken a Salzburg otthonában, vasárnap pedig az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, a Linz ellen lép jégre a Fehérvár.

A következő mérkőzést Salzburgban játsszák a fiúk, 19 óra 15 perces kezdéssel. Az alapszakasz során egyszer játszott eddig a Fehérvár Salzburgban, még szeptemberben, akkor hosszabbítás után 3-2-re győzött a magyar csapat. Az utóbbi években jól áll a Volán a Salzburg otthonában, Marty Raymond alakulata általában győztesen távozik a tabellán jelenleg harmadik Salzburg otthonából.

Nem lesz könnyű a meccs, viszont minden pontra szükség van. Az alsóházban szoros az állás SAPA Fehérvár AV19-nek 43 pontja van, a Graz és a Klagenfurt csak egy ponttal előzi meg a mieinket, a Dornbirn pedig csupán egy ponttal van lemaradva.

Vasárnap hazai pályán lép jégre a Volán, a Linz lesz az ellenfél, 17 óra 30 perctől. A Linz ellen eddig háromszor játszott a SAPA ebben a szezonban, egyelőre ők állnak jobban a győzelmek tekintetében. Reméljük, vasárnapra kiegyenlítődik a helyzet. Az első mérkőzésen 4-1-re nyert a fehérvári fiúk ellen a Linz, a másodikon megfordult a kocka és 4-2-re nyert a Fehérvár, legutóbb pedig 7-3-ra győzött az ellenfél.

A legutóbbi EBEL meccsén, kedden a Klagenfurtot büntetők után 3-2-re győzte le a Fehérvár. Marty Raymond a klub hivatalos honlapjának elmondta, szerinte jó játszott a csapat Klagenfurtban. „Jól játszottunk a bajnok otthonában, mindent megtettünk a győzelemért, de ez most csak egy pontra volt elég. Különösen örülök kapusunk, Hetényi Zoltán jó teljesítményének és a visszatérő Yellow Horn góljának.”

Fotó: Soós Attila