EBEL: A Villach következik a Fehérvárnak

2013.10.30. 22:54 |
A Znojmo és a Graz ellen bravúros sikert aratott, az Innsbruck ellen kikapott.

A Znojmo és a Graz ellen bravúros sikert aratott, az Innsburck ellen pedig egy góllal kikapott a Sapa Fehérvár AV19. Csütörtökön a Villach othonába látogat az együttes, majd a válogatott szünet után, november 13-án játszik újra. EBEL cikkünket olvashatják.

Csütörtökön a Villach ellen idegenben játssza a következő meccsét a magyar EBEL-csapat, 19 óra 15 perces kezdéssel. Ezután nagy szünet következik, a november 13-ai Graz elleni összecsapásig nem lép jégre a fehérvári alakulat az osztrák bajokságban. Addig is, az IIHF szünetben a Fehérvár szurkolói a Négy Nemzett Tornán bíztathatják kedvenceiket a válogatott színeiben.

A Sapa Fehérvár AV19 a Znojmo elleni meccs után közleményben tájékoztatott, hogy a jövőben nagyon keményen fog fellépni a rendbontást elkövető szurkolók ellen. „A Liga egyértelművé tette, hogy klubunk a következő legkisebb rendbontás esetén is komoly büntetésekre számíthat. A Sapa Fehérvár AV19 ezért - a biztonsági szolgálattal együttműködve - a jövőben mindent meg fog tenni a renitens egyének kiszűrésére. A zéró tolerancia elvét alkalmazva, a rendbontókat a biztonsági szolgálat emberei átadják a rendőrségnek, többet nem látogathatják a Sapa Fehérvár AV19 mérkőzéseit, az esetleges pénzbüntetést pedig klubunk a jog eszközeivel élve áthárítja rájuk” – áll a közleményben. A szurkolókat arra kérik, közösen lépjenek fel a rendbontások ellen.

Az elmúlt héten három meccsen is jégre lépett a Volán. Pénteken a Znojmo érkezett Székesfehérvárra, ahonnan vesztesként távozott: az utolsó másodpercekben Naglich lövése pattant meg egy védő sisakján, a korong pedig a hálóba pottyant, ezzel a góllal nyert a Fehérvár 3-2-re egy izgalmas meccsen. A meccsen Rajna Miklós védett, aki boldogan nyilatkozott a csapat hivatalos honlapjának:

„Elég régóta nem védtem, nem úgy kezdődött a szezon, ahogy elterveztem. Augusztusban még gipszben volt a kezem, aztán a szezonkezdetkor sem úgy sikerültek a mérkőzéseim, ahogy szerettem volna és emiatt kevesebb lehetőséget kaptam. Nem tehettem mást, ugyanúgy dolgoztam tovább. Örültem a Znojmo elleni lehetőségnek és főleg annak, hogy sikerült élnem vele. A csapat végig nagyon jól játszott, jól zártunk hátul, sok lövést blokkoltunk és végül egy szerencsés góllal megnyertük a meccset. Ez a jégkorong, egyszer ide pattan be a korong, egyszer oda. Örülök, hogy most nekünk kedvezett a szerencse és megszereztük az első győzelmemet az EBEL-ben. Úgyhogy holnapra egy nagy tálca sütivel készülhetek, de úgy gondolom a srácok teljes mértékben meg is érdemlik.”

Az Innsbruck nem túl érdekfeszítő meccsen, 1-0-ra verte szombaton a srácokat.

A Graz ellen Colton Yellow Horn nyújtott kiemelkedőt, kétszer is eredményes volt, rajta kívül Naglich és Mihály talált be, a rendes játékidő 3-3-as döntetlennel végződött. A hosszabbításban nem esett gól, a büntetőkben pedig végül szintén Yellow Horn találatával nyert a Sapa Fehérvár AV19.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)