Dunaújváros csatlakozik a Magyar Kupához

2015.03.05. 11:58 |

A Magyar Kupa selejtezőjében két gólzáporos mérkőzés zajlott le eddig, eközben lezajlott a MOL Liga elődöntő sorozata is. A két érdekelt magyarországi együttesből Miskolc bejutott a döntőbe, ezáltal a Magyar Kupa négyes döntőjébe is, míg a DAB alulmaradt a címvédővel szemben, így selejtezőt kell játszania a Fehérvár AV19 és a Jegesmedvék mellett kiadó két helyért.

Az idei Magyar Kupa első mérkőzésén egy meglehetősen paprikásra sikerült mérkőzésen mutatkozott be a felnőtt mezőnyben a MAC Budapest a Megyeri úton. A kék-sárga együttes juniorjai a MOL Liga rájátszásáig jutó Újpesttel csaptak össze, ahol két harmadon át tudták tartani a lépést a fiatalok. A Magyar Kupában való indulás célja nem volt más a MAC számára, mint az, hogy a játékosok megtapasztalhassák, mi várhat rájuk jövőre a MOL Ligába igyekvő klubnál, bár bizonyára nem épp ilyen tapasztalatra számított az edzői stáb. A szabálytalanságokkal tarkított mérkőzésből mindkét fél kivette a részét, két-két végleges kiállítást ítéltek a játékvezetők, igazán veszélyes megmozdulásra is volt példa, ám szerencsére nem történt súlyos sérülés. A harmadik harmadban 22 másodperc alatt két UTE légiós is betalált a junior válogatott Arany Gergely kapujába, végül 7-1-re győzött a lila-fehér együttes.

A selejtezők sorozatának második mérkőzésén is jégre lépett a MAC Budapest, a klub tervei szerint a Tüskecsarnok adott volna otthont a Debreceni HK elleni mérkőzésnek, de technikai okok miatt hétfőre még nem készülhetett el a jég a nemrégiben felújított csarnokban, így annak felavatása még várat magára. A Megyeri úton megrendezett mérkőzés aktív támadójátékkal indult, Kaskov szerezte meg a vezetést a vendégeknek, amelyre perceken belül Papp válaszolt, majd Voronov állította vissza a DHK egygólos vezetését egy takarásból eleresztett lövéssel. A MOL Liga negyeddöntők óta pihenő Debrecen a mérkőzés felénél kapust cserélt és még nagyobb fokozatra kapcsolt a támadásban, előbb Hári, majd Kaskov talált be, majd a harmad végén Terbócs avatta fel Tőkét a debreceni kapuban, 4-2-es állásnál fordultak a záró húsz percre a felek. A 41. percben Ladányi keze villant meg, éles szögből mérnöki pontossággal lőtte ki a felső sarkat, Arany tehetetlen volt. Három perccel később Vincze talált be, ekkor cserélt kapust a MAC, ám fél perccel később Zakát is felavatta Ladányi, majd Dancsfalvi növelte az előnyt. A fővárosiaktól Bödök talált be kétszer, a másik oldalon Kaskov szerezte meg harmadik gólját a találkozón, 9-4-re győzött a DHK.

A Magyar Kupa selejtezője pénteken két mérkőzéssel folytatódik, Dunaújváros hazai pályán az FTC ellen játssza első meccsét, míg az UTE a Debreceni HK-t fogadja. Mindkét mérkőzés 18:00-kor kezdődik.