Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna az MJSZ új elnöke

2024.05.30. 14:15 |

Megtartotta rendes küldöttgyűlését a Magyar Jégkorong Szövetség. A tisztújítás során megválasztották a szervezet új elnökét, alelnökeit és elnökségi tagjait.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen tartotta meg 2024. évi küldöttgyűlését a Magyar Jégkorong Szövetség. A küldöttek egyhangúlag fogadták el a 2023-2024-es szakmai beszámolót, a felügyelőbizottság 2023. évi beszámolóját, a közhasznúsági jelentést, a könyvvizsgálói jelentést, a pénzügyi beszámolót és éves mérleget, a 2024-2025-ös szakmai programot és a pénzügyi programot, valamint a stratégiai beszámolót.

Sipos Levente leköszönő főtitkár megköszönte a kluboknak az előző évek együttműködését és támogatását.

Ezt követően tartották meg a tisztújítást. A küldöttgyűlés az MJSZ új elnökévé választotta dr. Kolbenheyer Zsuzsannát. A szakmai alelnök id. Kovács Csaba, az általános alelnök Almássy Kornél lett. Az elnökségbe bekerült Bugár Csaba, Deák László, Egri István, Erdély Csanád, Gál Péter Pál, Jászai Péter, Kovács Zoltán és Laki Péter. A felügyelő bizottság elnöke Korcsinszky György lett, a tagoknak Mics Kornélt és Michael Carlsont választották. Az új tisztségviselők megbizatása négy évre szól.

Az eddigi elnök, Such György 2016 óta vezette a szövetséget, és hétfőn jelentette be, hogy nem indul újra a tisztségért.

Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna

Jégkorong-pályafutását 12 éves korában, 1989-ben kezdte, ő volt az első regisztrált női játékos Magyarországon. Szerepelt a magyar női válogatott első mérkőzésén 1997. március 1-én, hogy aztán később még további 54 alkalommal viselhesse a címeres mezt. Utolsó világeseménye a 2011-es divízió 2/A világbajnokság volt.

1990-től az NSZE, majd 2004-től a Marilyn Budapest (2009-től UTE-Marilyn, 2011-től MAC-Marilyn) csapatának játékosa volt, utolsó klubszezonját, a 2012–2013-as kiírásban a KMH Budapestben töltötte. Ekkor a Budai Bocsok utánpótlásedzőjeként is dolgozott.

Válogatottbeli visszavonulása után a női nemzeti csapat általános igazgatója lett, 2019 óta pedig a női szakág vezetőjeként dolgozott, rengeteget téve azért, hogy a válogatott A-csoportba jusson.

Jogászvégzettségét kamatoztatva 2009-től a Magyar Jégkorong Szövetség fegyelmi bizottságának a tagja volt, dolgozott a hazai szövetség alelnökeként és nemzetközi igazgatójaként is. 2012 óta az elnökség és a Szakmai Bizottság tagja.

2012-ben beválasztották a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) legfelső, végrehajtó testületébe, a Tanácsba, ebbéli tisztségében 2016-ban és 2021-ben is újraválasztották. Jelenleg a jogi, valamint a női bizottság vezetője az IIHF-ben.

Több A-csoportos világbajnokságon és három téli olimpián is a női torna elnökeként tevékenykedett.

A Magyar Olimpiai Bizottságban az etikai és az esélyegyenlőségi bizottság tagja.

Jogi végzettséggel rendelkezik, három gyermek édesanyja.