Domináns volt a DVTK

2018.01.05. 22:14 |
Az éllovas Jegesmedvék magabiztosan nyertek az új edzővel készülő Brassó ellen.

A miskolciak már egy perc után előnybe kerültek Vas János hatalmas góljával, ám a harmad végén a Brassó egyenlített emberelőnyben Richard Filip révén. A hazaiak aztán a második játékrész elején gyorsan eldöntötték a meccs sorsát, szűk két perc alatt három gólt is szereztek: Tóth Adrián, Rasmus Kulmala és Láda Balázs volt a gólszerző. A Brassó gyorsan időt kért, majd a 26. percben Braden Walls találatával közelebb zárkózott.

A harmadik harmadot is jól kezdte a DVTK, Kulmala újból betalált, majd emberelőnyből Peter Sakaris növelte a különbséget. Újabb kiállítások után ismét csak a hazaiak szereztek gólt, az 53. percben Pavuk Attila is feliratkozott a gólszerzők közé.

A DVTK három meccset nyert zsinórban, a Brassónál viszont nem sikerült jól az új edző, Julius Pénzes debütálása.

DVTK Jegesmedvék-ASC Corona Brasov 7-2 (1-1, 3-1, 3-0)

Nyilatkozat

Mikael Tisell, DVTK: „Nagyon örülök a mai győzelemnek, és annak, hogy tét nélkül is ennyire tudunk küzdeni, egy pillanatra se engedünk le. Az első perctől kezdve kézben tartottuk a mérkőzést, mindenki a megbeszéltek szerint tette a dolgát. Kicsivel több időnk volt pihenni az elmúlt két nap alatt, ez meg is látszott a csapaton, de szükségünk is volt rá, hiszen az elmúlt időszakban meccs meccset követett. Nagyon jó volt ma este az ellenfél is, talán nem is láttam még őket ennyire jól játszani, de szerencsére mindenre megvolt az ellenszerünk, és a második játékrésztől uralni tudtuk a mérkőzést.”

Julius Pénzes, Brassó: „Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, habár szinte az első támadással meglepett minket a DVTK, aminek gól lett a vége. Az első harmad után még bármerre eldőlhetett volna a mérkőzés. Sajnos a második játékrészt nagyon rosszul kezdtük, két perc alatt kaptunk három gólt, és innen már nagyon nehéz visszajönni, főleg egy ilyen ellenféllel szemben. Az utazás sokat kivett belőlünk, és edzeni se nagyon tudtunk, de sok potenciált látok még ebben a csapatban, képesek vagyunk fejlődni.”