Derbi és nagy visszatérések

2020.12.08. 15:40 |

Eseménydúsnak ígérkezik a keddi játéknap az Erste Ligában.

Kedden rendezik a szezon második derbijét, az elsőt az FTC nyerte 5-4-re. A mostani találkozó győztese megkapja a Vígh Balázs-vándorkupát is. A trófea a veronai buszbaleset áldozatául esett hokis emlékét őrzi, aki pályafutása során mind a két csapatban szerepelt.

A zöld-fehéreknél Tóth Renátó már nem játszik, de bemutatkozhat a friss igazolás, a kanadai Mitch Versteeg. Az UTE erdélyi túra után játszik először, Virág Csaba vezetőedző szerint az ott mutatott karakterre lehet építeni. A mérkőzést az M4 Sport közvetíti.

Október 13. után tér vissza a liga küzdelmeibe a Csíkszeredai Sportklub, amelynek keretét is elérte a koronavírus-járvány. Ráadásul a tavalyi megosztott arnayérmesre nem vár könnyű feladat: a DEAC hazai pályán már megverte a Csíkszeredát, és most hárommeccses győzelmi sorozattal érkezik a Vákárba.

A harmadik mai meccsen két hét ponttal álló együttes, az Opten-Vasas HC és a Dunaújvárosi Acélbikák találkoznak. Utóbbi együttesnél már Leo Gudas irányíthat. A cseh szakember David Legert váltotta. Nem ismeretlen számára az Erste Liga, korábban a Csíkszereda edzője volt. A találkozót az Erste Liga TV-n lehet követni.

A keddi program

UTE–FTC-Telekom 17.30