Magyar Kupa: Debrecen a negyedik döntős

2016.03.23. 21:51 |

A Magyar Kupa selejtezők utolsó játéknapján dőlt el, hogy a Debreceni HK vesz részt a hétvégi négyes döntőn a DVTK Jegesmedvék, a rendező MAC Budapest és a Fehérvár AV19 mellett.

Ferencvárosi TC-Fehérvár AV19 1-4

Győzelmi kényszerben lépett jégre a házigazda, de legalábbis pontot kellett volna szereznie a Fehérvár ellen, hogy esélye legyen bejutni az EuroAszfalt – CCM Magyar Kupa Négyes Döntőjébe. A zöld-fehérek kapujában Budai Krisztián kezdett, míg a másik oldalon a MOL Liga rájátszása óta először lépett jégre Rajna Miklós. A találkozó első góljára egészen a 17. percig kellett várni, ekkor Nagy Gergő küldte a hálóba Chris Francis kipattanóját. A harmad utolsó percében még kétszer örülhettek a vendégek Pesterzsébeten, előbb Benk András váltott gólra egy emberelőnyt, majd Varga Arnold lövése pattant meg egy hazai védőn, a korong pedig még épp befért a kapuba a dudaszó előtt.

A szünetben összeszedte magát az FTC és kijelenthetjük, nem adta könnyen a bőrét. A meccs közepéhez érve a zöldek kapitánya, Kiss Gábor lőtte a Farkas Lőrinctől kapott pakkot Rajna mamutjai között a fehérvári kapuba.

A harmadik harmadra a Volán tudott frissebb maradni, a 47. percben pedig a francia válogatott védő, Antonin Manavian bombája állította be a végeredményt.

UTE-Debreceni HK 4-5

Míg a házigazda számára tulajdonképpen már tét nélküli volt a meccs, addig a Debrecennek meglehetősen fontos volt a pontszerzés, vagyis egy győzelemmel a nap másik meccsének végkimenetelétől függetlenül résztvevője a négyes döntő tornának a DHK, míg ha kikap, akkor csak abban az esetben folytathatta volna, ha az FTC sem szerez pontot.

Vay Ádámnak szavazott ismét bizalmat a debreceni szakvezetés, míg Újpestnél a légiós kapus, Ales Sila kezdett. Az első harmad közepén a vendégek kapitánya, Dancsfalvi Norbert váltotta gólra csapata második emberfórját, majd nem sokkal később jött a hazai válasz, Erik Pance egyenlített. A harmad végéig még kétszer örülhetett a lila-fehér közönség, a 17. percben Dömötör Róbert szerzett vezetést, majd a 19.-ben Erik Pance duplázta az előnyt.

Felpörgött a DHK a második harmadra, Vaszjunyin és Karsakov góljával már a 22. perc elején ismét döntetlen állt az eredményjelzőn. A harmad második felében egy gyors gólváltásnál Kiss Ákos szerzett ismét vezetést az Újpestnek egy rövid időre, majd Karsakov egalizált.

A záró játékrész meglehetősen kiegyenlített csatát hozott és mikor a nézők már a hosszabbításra hangolódhattak volna, mindössze fél perccel a lefújás előtt Erik Piatak eldöntötte a találkozót a Debreceni HK javára.