DAB: a listavezető újabb pontokra vadászik

2014.01.17. 07:08 |
A DAB előbb Újpesten vendégeskedik, majd a Nové Zámky csapatát fogadja.

A Dab.Docler csapata előbb Újpesten vendégeskedik, majd a Nové Zámky csapatát fogadja a MOL Ligában.

dab

A hosszú hétvégén két mérkőzést is játszik a listavezető: vasárnap Újpestre utazik, hétfőn pedig az Érsekújvár érkezik hozzá. A DAB a kezdeti nehézségek után ismét magasan vezeti a tabellát, 79 pontja van, ráadásul majdnem mindenkinél egyel kevesebb meccset játszott.

A hétfői Érsekújvár elleni meccset televíziós partnerünk, a DIGI Sport élőben közvetíti.

Stephan Lundh már a MOL Liga megnyerésére gondol, amihez az UTE ellen is el kell hozni a három pontot vasárnap.

„Legutóbb Újpesten kicsit belealudtak a játékosok a kezdésbe, s bár a végén felpörögtünk, s győztünk, ilyen kezdést még egyszer nem engedhetünk meg magunknak a lila-fehérek ellen, ha három ponttal szeretnénk hazajönni. Szerencsére sikerült egy kicsit meglépni az üldözők elől, de nem szabad kiengednünk, ha első helyen szeretnénk zárni az alapszakaszt! Az sem mellékes, hogy most már egyre közelebb kerül a rájátszás, tehát mindenkinek élesítenie kell magát - hiszen ott már egy hiba sem fér bele, ha harmadszor is mi szeretnénk magasba emelni a MOL Liga kupáját!”

Jonas Johnson szerint a HC Nové Zámky ellen összpontosításra van szükség.

„Nagyon fontos volt legutóbb Érsekújváron, hogy egy rossz kezdés után is sikerült talpra állnia a csapatnak, s a végjáték szempontjából hihetetlenül lényeges három pontot szereztek a fiúk! Természetesen még mindig sok mindent kell csiszolgatni a rájátszásig, főleg az előnyös játékon van mit dolgozni, de szerencsére egyre jobban összefésülődnek a sorok. Az Érsekújvárban jó képességű játékosok hokiznak, de ahogy az ellenük játszott utolsó két meccsünk is megmutatta, föléjük tudunk nőni, ha mindenki fókuszál és egy irányba hajtja a hajót!”

A Dab.Docler meccsei a hosszú hétvégén:

2014.01.19. vasárnap 18:30 UTE - Dab.Docler
2014.01.20. hétfő 18:30 Dab.Docler - HC Nové Zámky DIGI Sport