Csaknem száz lány vett részt az U14-es Girls Hockey Cup-on

2018.04.24. 09:00 |
Idén első alkalommal rendezték meg a női U14-es Girls Hockey Cup-ot, amelynek a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum adott otthont.

A Bedő Botond által vezetett tehetséggondozó programon közel 100 lány vett részt, több, mint 20 különböző egyesületből. Az egész napos összetartáson a lányok hat csapatos tornarendszerben mérhették össze tudásukat. A jövőben minden évben megrendezésre kerülő eseményen a torna legeredményesebb csapata vándorkupával térhet haza.

Bedő Botond vezetőedzőt és Ungár Rebekát kérdeztük a programról.

Bedő Botond: „Nagyon fontos, hogy lássuk a lányokat nagypályán is játszani. A szezonban az összetartások alkalmával előre kidolgozott edzésterv szerint haladunk, ahol különböző szisztémákra felépített feladatokat veszünk át a lányokkal és nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni képességek fejlesztésére. Ez kiváló lehetőség, hogy mindenki megtapasztalja, milyen egy, csak lányokból álló csapatban játszani. Az egész napos programnak köszönhetően alkalmunk nyílik mind az egyéni, mind a csapat teljesítményt figyelni, majd kielemezni. Ez remek támpont a következő szezonra, miben kell még javulnunk, mik a fejlesztendő területek. A hosszú program ellenére úgy gondolom, a kupa kiváló zárása a szezonnak, amelyen a lányok felszabadultan játszhatnak egymás ellen."

Ungár Rebeka, a magyar válogatott csatára: „Remek azt látni, hogy ennyi fiatal lány választotta magának a jégkorongot. Az ifjú tehetségek az ország számos pontjáról, sőt, még Erdélyből is érkeztek hozzánk. Az utánpótlás nevelés szempontjából nagyon hasznosnak tartom a tehetséggondozó programot, ahol a lányok bepillantást nyerhetnek a válogatott program struktúrájába. Úgy gondolom , hatalmas élmény ez a lányoknak és egyben remek lehetőség arra, hogy megismerjék egymás játékstílusát, egyéniségét. A különböző korosztályok miatt azt gondolom, ez egy rendkívül színes és izgalmas torna, amelyen különleges vándorkupa a legjobban teljesítő csapat jutalma."

Fotó: Csapó János