Büntetők után a DAB nyerte a megyei rangadót

2022.10.15. 17:02 |

A Fehérváron rendezett mérkőzés végig kiélezett, lendületes játékot hozott, amit az eredmény is tükrözött. A végén a dunaújvárosiak finn légiósainak higgadtsága döntött.

A FEHA19 az FTC és az UTE elleni sima vereségek után javított volna, a Dunaújvárosi Acélbikák csapata pedig sikeres erdélyi túrájáról érkezett Fehérvárra, az Ifj. Ocskay Gábor jégcsarnokba.

A harmad első tíz perce kiegyenlített játékot hozott. A hazaiak kapusa, Tóth Balázs és a vendégek finn hálóőre, Juho Jarvinen is bemutatott egy-egy nagy védést. Az első kiállítás a 17. percben érkezett, Nagy Ákost küldték ki a FEHA19-ből a játékvezetők. A dunaújvárosi előnyben Dézsi Bence középre tett korongját Pinczés Olivér piszkálta kapura közelről, de Tóth hatalmasat védett. 0-0-s eredménnyel fordulhattak a következő játékrészre a csapatok.

Alig tel el 23 másodperc a második harmadból, amikor megszerezte a vezetést a DAB: Niskanen passzolt keresztbe Pinczés Olivérnek a kapu előtt, a fiatal csatár pedig idei negyedik gólját szerezte (1-0). Két perccel később Valtola majdnem megduplázta a vendég előnyt, nagy szóló után kapuvasat ütött. A 32. percben Vas Márkot állították ki a játékvezetők. Az első fehérvári előny viszont csak két Csollák Márkó-lövést hozott, gólt nem. A harmad végén beszorította kapuja elé a DAB-ot a FEHA19. A 40. percben kapuvasig is eljutottak, de gól nem született.

A 49. percben kiegyenlített a FEHA19: Kamil Mingazov lőtt távolról, megpattanó lövése pedig Jarvinen közreműködésével utat talált a kapuba (1-1). Az 50. percben Kóger kiállítása után emberelőnybe került a DAB, de nem tudták kihasználni a lehetőséget, majd Valtola két percénél a fehérváriak se jártak sikerrel. Az utolsó másodpercekben Dézsi Bence kapott kiállítást, de így is jöhetett a hosszabbítás.

Hiába a hazai emberelőny, gól nem született a ráadásban sem, büntetők következtek. Hat kihagyott büntető után Valtola törte meg a jeget: A finn a rövid felsőbe talált, Farkas László hibája után pedig Embrich eldöntötte a Dunaújvárosi Acélbikák javára a mérkőzést. A DAB tehát a négypontos erdélyi túra után Fehérváron győzött és legközelebb vasárnap a DVTK-t fogadja. A továbbra is utolsó, de pontot szerző FEHA19 az utolsó előtti DEAC-ot látja majd vendégül szintén vasárnap.

Nyilatkozatok

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: „Szórakoztató mérkőzés lehetett a nézőknek, hiszen mindkét kapu előtt bőven akadtak helyzetek, az edzőknek már kevésbé volt vicces. Nem lehet azt mondani, hogy rosszul játszottunk, rendben volt a teljesítményünk, de ennél több kell, nekünk nincs még elég rutinunk. Nem lassíthatunk, aktívan és okosan kell hokiznunk, megpróbálni építeni a játékot. Jó, hogy vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, hosszabb idő után sikerült pontot szereznünk. A szétlövés mindig hazárdjáték, a DAB nyert, egy góllal ma jobbak voltak nálunk.”
Niko Eronen, vezetőedző, Dunaújváros: „Jól kezdtük a mérkőzést, kontrolláltuk a játékot az első húsz percben. Aztán ez nem változott a második harmad első felében sem, de utána a hazai csapat egyre jobban játszott, velünk pedig történt valami. Egygólos mérkőzés volt, boldog vagyok, hogy mi szereztük meg az extra pontot, megérdemeltük. Most a regeneráció kerül előtérbe, hiszen holnap újra készen kell állnunk egy mérkőzésre.”