Borul-e papírforma?

2017.10.29. 12:22 |

A nap rangadóját az Újpest és a Csíkszereda vívja az Erste Ligában. Az FTC a Brassó ellen folytathatja a menetelését, a Dunaújváros beveti új kanadai centerét, míg a MAC a Fehérvárt fogadja vasárnap.

Dunaújvárosi Acélbikák-EV Vienna Capitals 17.00

A Dunaújvárosi Acélbikák a ligaújonc és utolsó helyezett bécsieket fogadják. A két csapat eddig kétszer találkozott: a dunaújvárosi mérkőzésen 7-2-re, míg idegenben 3-0-ra győzött a DAB.

Jason Morgan, a dunaújvárosiak kanadai vezetőedzője szerint teszt lesz a mérkőzés egy nagyon kemény, edzésekkel bőven teletűzdelt hét után.

„Ez a mi csarnokunk, sokkal keményebb ellenfélnek kell lennünk mindenki ellen, főleg haza jégen, a szurkolóink előtt. A Bécs egy fiatal, gyors és keményen küzdő csapat, amelyik jó jégkorongot tud játszani. Ez látszik a pénteki mérkőzésükből is, hiszen a Brassót túlórára kényszerítették. Kemény meccsre készülök és három pontra természetesen” – mondta a tréner.

A DAB kerete változott a találkozó előtt. A klub leigazolta a kanadai Hugo Turcotte-ot, aki már a Vienna Capitals ellen jégre léphet. A 26 éves kanadai center tavaly az akkor még MOL Ligás Belgrád csapatát erősítette, ahol 39 alapszakasz mérkőzésen 30 gólt és 23 gólpasszt szerzett. Ezt megelőzően a német harmadosztályban, illetve az amerikai legmagasabb egyetemi bajnokságban, az NCAA-ben termelte a pontokat. Még egy változás történt a csapatnál: Hetényi Péter abbahagyja profi karrierjét, és a civil szférában helyezkedik el.

Ferencváros-ASC Corona Brasov 18.00

A sorozatban három győzelmet arató Ferencváros a Brassó ellen folytatná a felzárkózást. A MAC és az UTE elleni sikerek jelzik, hogy lendületben van a zöld-fehér csapat, amely otthon különösen veszélyes, hiszen csak a listavezető DVTK tudott három ponttal távozni Erzsébetről.

A Brassóban éveket eltöltő Juhamatti Hietamäki természetesen győzelemre számít.

„Nagyon jó csapat a Brassó, de nekünk nyernünk kell itthon, nincs más opció. Minden meccsünket meg akarjuk nyerni itthon, jó szériában vagyunk, csak folytatnunk kell. Nem kell aggódnunk semmi miatt, egyetlen dologra kell összpontosítanunk, hogy jól játszunk. Erős csapat az ellenfelünk, de bíznunk kell magunkban” – mondta a finn hátvéd.

A Brassó hosszabbítás után győzte le a Vienna Capitals együttesét pénteken, és a hatodik helyen áll. A két együttes legutóbbi meccsét a Fradi nyerte 5-4-re.

UTE-SC Csíkszereda 18.30

A Ferencváros elleni rangadón megtorpanó Újpest a Csíkszereda ellen javíthat.

"Egy kiváló ellenfél érkezik, amely komoly támadópotenciállal rendelkezik, és erősödött is a közelmúltban. Fel kell javulnunk a piszkos munka elvégzésében, főleg a két kapu előtt, ez okozta a Fradi elleni vereségünket. Puhák voltunk a saját kapunk előtt, nem toltuk ki a veszélyes területekről embereket, és emiatt nem voltunk határozottak a másik kapu előtt sem. Ennek mentális okai vannak, kényelmessé váltunk attól, hogy négyet nyertünk sorozatban. Nem korcsolyáztunk keveset, csak nem agresszíven. A céltudatosságon kell javítani és a fájdalomküszöbön, ugyanis nem akartuk, hogy fizikálisan fájjanak a helyzetek, de enélkül nem lehet meccset nyerni” – mondta Szilassy Zoltán, a lila-fehérek edzője.

A Csíkszereda alaposan megizzasztotta a MAC-ot pénteken, de az kevés volt a pontszerzéshez. A Sportklub idegenbeli mérlege nem túl kedvező, egy győzelmet arattak eddig, és szeptemberben Újpesten is kikaptak 4-2-re.

MAC Budapest-Fehérvári Titánok 19.00

A második helyezett MAC az utolsó négy meccséből hármat megnyert, a Fradi ellen vereség után nagy küzdelemben múlta felül a Csíkszeredát. A Fehérvári Titánok legutóbb október elején nyertek, akkor Bécsben, ám azóta sorozatban négyszer kaptak ki.  A két alakulat ebben az idényben már találkozott, a fővárosiak 4-2-re nyertek Fehérváron, a Magyar Kupában pedig 3-0-ra győztek.

Kóger István, a Titánok edzője is elismerte, hogy a Tüskecsarnokban eddig nem sok sikerélményük akadt.

„A Tüskecsarnok nyomaszt minket, eddig egy igazán jó meccset játszottunk ott az elmúlt három évben. Az a cél, hogy megfogjuk a MAC-ot az elején, és ne hagyjuk, hogy elhúzzanak. Legutóbb megnyomták a meccs elejét, mi pedig csak szaladtunk az eredmény után. Most megpróbálunk fegyelmezett védekezéssel minél tovább meccsben maradni” – mondta a szakvezető.