Borsodi Magyar Kupa döntő

2014.03.25. 14:54 |
Borsodi Magyar Kupa – parádés szezonzáró a hazai klubcsapatoknak

A 2013/2014-es szezon magyar klubcsapat-rangadója kerül megrendezésre Miskolcon 2014. március 28-30. között. A Borsodi Magyar Kupa keretein belül megmérkőznek a MOL Liga hazai top 3 csapata, valamint az EBEL-ben játszó egyetlen magyar gárda, ezzel olyan összecsapások láthatóak, amelyekre egy évadban egyszer adódik sor.

A torna főtámogatója a Borsodi Sörgyárak Zrt., amely a jégkorong segítségével kíván visszatérni a márka szülőmegyéjébe. A várakozásokról és együttműködésről is szót ejtettek a torna mai napon tartott sajtótájékoztatóján.

Kovács Zoltán a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára, a legutóbbi sikeres Miskolcon tartott rendezvény (U20-as vb) után biztos kezekben érzi a Magyar Kupa lebonyolítását. Felhívta a figyelmet arra a fontos változásra, hogy a Borsodi Magyar Kupa első mérkőzése, a Dab.Docler–Sapa Fehérvár AV19 találkozó Dunaújvárosban kerül megrendezésre, amely helyszínválasztás nagy valószínűséggel elősegíti a teltházas szurkolást. A tavalyi lebonyolítástól eltérően idén körmérkőzés formájában dől el, hogy kié lesz a vándor serleg.

Dr. Nagy Annamária, a Borsodi Sörgyárak Zrt. jogi és vállalati kapcsolatok menedzsere hangsúlyozta, hogy a Borsodi számára kiemelten fontos a jelenlét megerősítése a régióban és örülnek, hogy e törekvésükben a jégkorongban találtak partnerségre.

Dr. Zsiga Marcell, Miskolc városának alpolgármestere üdvözölte, hogy a Borsodi a jégkorong segítségével tér vissza a „hazai pályára”. Kiemelte: a városnak is fontos, hogy a miskolci sportélet mozgatórugóját jelentő jégkorong egy nagy múltú és stabil hátterű szponzor támogatásával fejlődhet tovább.

Egri István, a Miskolci Jegesmedvék elnöke ismertette a lebonyolítást, valamint elmondta, hogy a mérkőzések mellett számtalan kiegészítő aktivitással és szórakoztató elemmel készülnek kiszolgálni a közönséget.

A tájékoztatón részt vett továbbá a torna résztvevő csapatai közül a Ferencváros Budapest ESMTK képviseletében Pap Gábor elnökségi tag, illetve a Sapa Fehérvár AV19 delegálta Tokaji Viktor csapatkapitány.
Pap Gábor elmondta, hogy nagyon izgatottan várják a tornát és legjobb szereplésük érdekében intenzív kéthetes felkészülésen vannak túl, amely keretében Szerbia válogatottjával is megmérkőztek. A divízió II-ben szereplő válogatotton nagyarányú győzelemmel kerekedtek felül, mindemellett sok értékes tapasztalattal gyarapodva tértek vissza. Reményei szerint a Fehérvár elleni találkozó nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a zöld-fehér játékosok személyesen is megtapasztalhassák, hogy hová lehet és kell még fejlődniük.

Tokaji Viktor fehérvári csapatkapitány és válogatott hátvéd természetesen arra számít, hogy a torna első helyéért járó vándorkupa a Volán jégpályájának trófeái közé kerül majd. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem könnyíti meg a dolgukat, hogy a tornán mindenki a fehérvári együtteshez méretteti magát és ők azok, akiknek elvárt a győzelem. Az EBEL gárda számára is tanulságos lesz átfogó képet kapni a hazai bajnokság szintjéről. A fejlődő MOL Liga egésze és ez a Magyar Kupa konkrétan jövedelmező lehet a fiatalítás alatt álló válogatott számára is.

BORSODI MAGYAR KUPA PROGRAMJA:

2014.03.28. péntek 17:45 Dab.Docler - SAPA Fehérvár AV19 (Dunaújváros) DIGI ÉLŐ
2014.03.28. péntek 18:00 Miskolci Jegesmedvék – Ferencváros Budapest ESMTK