BL: Galló nélküli Linköping-parádé

2015.09.05. 23:40 |

Elérkeztünk a Bajnokok Ligája-csoportkör utolsó fordulójához, amely két napos: az elsőn két honfitársunk klubjai játszottak, és ismét felemás eredménnyel zártak.

A napot a mi szempontunkból a finn KalPa kezdte Csehországban, ahol Sebők Balázsék jó nagy pofonba néztek bele: kikaptak 6-0-ra az Ocelari Trinectől. Nekünk annyi örümünk telt a meccsben, hogy ugyan Balu is -1-gyel (és két kapuralövéssel) zárt, viszont őt választották a csapata legjobbjának. A KalPa ezzel 5 ponttal az L-csoport harmadik helyén végzett, és kiesett - míg a Trinec a hat cseh klubból immár az ötödik továbbjutó!

Később lépett jégre a svéd Linköping, amelyben a héten betegeskedő Galló Vilmos ezúttal sem szerepelt, így továbbra is várat magára a bemutatkozása tétmérkőzésen a nagycsapatban. Erre azonban még a BL-ben is lehet alkalma, mivel a Linköping egészen parádés hatékonysággal, ellenfelénél csak eggyel többet, 25-öt kapura löve is megsemmisítő, 7-1-es vereséget mért a Bernre, méghozzá idegenben! A Linköping veretlenül, 11 ponttal megnyerte az A-csoportot, így a következő, szeptember 22-én és október 6-án játszandó következő fordulóba jutott.

Korábban kiesett viszont Sofron István klubja, a német Krefeld Pinguine, és Gáspár Máté csapata, az osztrák Black Wings Linz is, amely viszont játszik még egyszer: vasárnap, otthon a német Düsseldorf ellen.

BAJNOKOK LIGÁJA

Csoportkör