Biztos szórakoztató volt, csak nem nekünk

2024.10.21. 08:00 |

Jason Morgan szerint az UTE gödörbe került, Kangyal Balázs pedig az újpesti jeget dicsérte. Kevin Constantine szerint most a vereség ellenére jobban játszottak, mint amikor egy héttel ezelőtt nyertek. Így értékelték az edzők a vasárnapi mérkőzéseket.

UTE-BJAHC 1-3

Jason Morgan, az UTE vezetőedzője:

„Most volt egy beszélgetésünk a csapattal, átfogóan az egész játékunkról, elmondtam, hogy nem játszhatunk így hazai környezetben, és nem adhatunk ilyen könnyen területet a saját zónánkban senkinek. Ma is próbáltunk fizikális hokit játszani egy kifejezetten technikás, sok tehetséges fiatallal felálló csapat ellen. Ami biztos, hogy 10-12 perc jó játékkal nem fogunk mérkőzéseket nyerni, ahhoz hatvan percnyi hoki kell. A hozzáálláson is változtatni kell, több erőfeszítést kell tennünk, jobban odafigyelni a részletekre. Ahogy már korábban is mondtam; a szezon hosszú, van még időnk épülni, fejlődni. Kicsit most mélyen vagyunk, ki kell másznunk ebből a gödörből.”

Kangyal Balázs, a BJAHC vezetőedzője:

„Szerintem jó mérkőzés volt, jó tempóval, kiváló jégen, nem is tudom, hogy mikor játszottunk utoljára ilyen fantasztikus minőségű jégen, mint ma. Mindkét csapat mindent kitett a jégre, okosak voltak, zártak, jó kapusteljesítmények voltak mindkét oldalon. Ha az egész hatvan percet nézem, akkor szerintem megérdemeltük mindhárom pontot, de nem szabad elvenni az Újpesttől, hogy használnak fiatalokat, magyar kapusaik vannak, jó légiósaik, szóval nagy fegyvertény itt nyerni, büszke vagyok a srácokra, és gratulálok nekik innen is.”

Gyergyói HK-Csíkszereda 3-1

Markus Juurikkala, a GYHK vezetőedzője:

„Nem volt rossz az első harmad sem, csak épp nem találtuk meg a gólhoz vezető utat, ami végül a középső harmadban sikerült. A harmadikban fegyelmezett csapatjátékot láttam, és rengeteg blokkolást például Ottótól, Petitől, Bodótól, Wardley-tól, nagyon sokan bedobták magukat a korong elé, ez pedig egy érték a mai meccset illetően. Az ellenfelünk egy jó, szervezett csapat, nyomást akartak helyezni ránk, de ez is, csakúgy, mint a pénteki, különleges meccs volt. Mindenki nyerni akar, és nagyon fontos a teljes közösség számára, úgyhogy nagyon örülünk, hogy megszereztük a pontokat, és bizakodóan tekintünk előre."

Kevin Constantine, Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője:

„Jó, színvonalas mérkőzéseken vagyunk túl, egy kicsit olyan volt, mintha egy kirakóst akarnánk kirakni, kerestük, hogy minek hol van a helye. Múlt héten megnyertünk két mérkőzést, és érdekes, mert ezeken a mostani meccseken jobban játszottunk, mégis kikaptunk. A legfontosabb, hogy lépésről lépésre fejlődjünk, de még hosszú út áll előttünk. Két színvonalas mérkőzés volt, és tanultunk belőle, hisz a Gyergyó nagyon jó csapat, és sokkal inkább látjuk, hol is állunk jelenleg."

FEHA19-DVTK 4-3

Tokaji Viktor, a FEHA19 vezetőedzője:

"Gratulálok a srácoknak, apait-anyait beletettek a pénteki után, be akarták bizonyítani, hogy az csak egy kisiklás lehetett, és mi ennél sokkal többre vagyunk hivatottak. A mai győzelem abszolút csapatmunka volt újra, bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk megújulni rövid időn belül: más arcunkat mutattuk, mint pénteken, ennek köszönhető, hogy megnyertük büntetőkkel a mérkőzést.”

Láda Balázs, a DVTK vezetőedzője:

„Rengeteg eladott korongunk volt az első két harmadban, sok párharcot vesztettünk, nem mentünk be a „piszkos zónákba”. Sok időt töltöttünk kívül, nem voltak a megfelelő ütemben érkező emberek, a passzok se voltak tökéletesek. A végén elkezdtünk egyénieskedni, mindenki egyedül akarta megoldani, összességében ezeknek tudható be az eredmény.”

DEAC-Dunaújváros 7-6

Vaszjunyin Artyom, a DEAC vezetőedzője:

„Biztos szórakoztató volt, csak nem nekünk. A 20 kapott lövés nem lenne tragikus, ha nem ennyire minőségi helyzeteket adtunk volna az ellenfélnek. A támadójátékunk működött, sok helyzetet alakítottunk ki. Ezek mindig nehéz meccsek. Sok szurkoló nem tudja elképzelni, hogy mentálisan mennyire nehéz támadni 18 percen keresztül egy harmadban és 2-3 gólt kapni 4 lövésből. Azt azért hozzá kell tenni, hogy nem játszottunk jól. Szerintem a játékosok megmutatták, hogy milyen fából faragták őket, visszajöttünk a meccsbe. Mondhatjuk úgy is, hogy a harmadik harmadban meg lehet dicsérni őket. Inkább azt mondanám, hogy az edzői stáb hibázott ma. Mi is tanulunk majd ebből, hogy többé ne forduljon elő.”

Revák Zoltán, a Dunaújváros másodedzője:

„Úgy érzem, hogy mindent megtettünk azért, hogy pontokkal távozzunk innen. Végig vezetve a mérkőzésen, mindent kiadtunk magunkból. A Debrecen otthonából én úgy gondolom, hogy nem szégyen 1 ponttal távozni. Viszont hazudnék, ha azt mondanám, hogy örülünk most az egy pontnak.”