Beharangozó: DVTK Jegesmedvék

2017.08.31. 11:32 |

A háromszoros bajnok DVTK zsinórban a negyedik bajnoki címért indul neki a 2017-2018-as szezonnak. A csapat új légiósokkal és magyar játékosokkal is erősödött a szezon előtt.

A miskolci csapat a három bajnoki elsőséget négy különböző edzővel érte el, ezúttal is új edzővel indul a csapat a szezonnak. Egészen példa nélkül álló lenne, ha a négy bajnoki címet öt különböző edzővel érné el a csapat.

A kapuban továbbra is két nagyon fiatal kapus váltja majd egymást. Adorján Attila és Kiss Bence egyaránt maradtak a klubnál, akik 20 éves koruk ellenére már komoly tapasztalattal bírnak, zsinórban a harmadik profi szezonjukra készülnek. Adorján az elmúlt két szezonban kiharcolta magának a kezdő kapus posztját és a mezőny egyik legjobbja volt, idén is erőssége lehet ez a poszt a csapatnak.

Úgy látszik Jarko Leppanen otthonra lelt Miskolcon a finn hátvéd zsinórban a harmadik szezonjára készülhet a DVTK-val, ami komoly ritkaságnak számít a csapat életében. Anssi Rantonen egy új finn védő, aki nyáron csatlakozott a klubhoz. Gőz Balázs és Vojtkó Mátyás meghatározó magyar játékos a védelemben, nem csoda, hogy maradtak. A csapat általában kettőnél több külföldi védővel áll fel, idén se lesz ez másképp, érkezett a kanadai-magyar hátvéd Jed Rusk, korábbi székesfehérvári játékos, aki a kanadai egyetemi ligából érkezik. A rutinos bekk Láda Balázs is maradt, így van hat meglehetősen jó hátvéd a DVTK-nál. A kérdés, hogy sérülés esetén kik tudnak fellépni közéjük, Laczkó Ákos kicsit több jégidővel megkaphatja a bizonyítást lehetőségét, ha két hátvéd is sérültet jelent, lehet probléma a hátsó egységnél.

A hat legjobb csatárból négy egészen biztosan marad, Magosi Bálint, Galanisz Nikandrosz, Pavuk Attila és Tóth Adrián is ott lesz a csapatban, akárcsak Hajós Roland, aki ugyan sérülés miatt kihagyja a szezon elejét, de visszatérése nagy erősítés lesz az egyébként is remek csapatrészbe. Maradt Peter Sakaris is, aki tavaly szezon közben csatalakozott. Kétségkívül a legnagyobb erősítés Vas János, aki a két új érkezővel Rasmus Kulmalával és Ned Lukaceviccel félelmetes triót alkothat. Miskolci Márk és Ritó László a két érkezővel Tóth Gergővel és Köllő Rolanddal az első három támadósorba kerülésért küzdhet. A negyedik sorban feltehetően a fiatalok fognak küzdeni, ami azt jelenti hogy 10-11 csatárt lehet az első három sorban rotálni. Nagyon komoly támadópotenciál állt össze a borsodi csapatnál ebben a szezonban is.

Mika Tissel személéyben új vezetőedző van, aki első szezonjára készül Svédországon kívül, a svéd U18 és U20 korábbi edzője számára lesz ismerős arc hiszen Vas János már volt a játékosa korábban.

A DVTK Jegesmedvék számára nem lehet más cél idén sem, mint a zsinórban negyedik bajnoki döntő.

Vas János: Nagyon jól kezdtük az előszezont, és a Visegrád Kupában is színvonalas mérkőzéseken tudtunk fejlődni, három győzelemmel hangolódtunk a szezonra. Még egy felkészülési meccsünk van hátra, így optimális formában tudjuk majd elkezdeni a szezont. Nagyon jó a csapategység és remekül tudnak egymásért harcolni a srácok, ez talán a legnagyobb erősségünk. Ha nem működik valami újra tudjuk építeni a dolgokat meccs közben is. Szerintem minden csapatrész nagyon erős, van természetesen egy kis nyomás, hogy zsinórban a negyedik bajnoki címért játszunk, de ez teljesen normális. A harmadik címnél is volt ilyen nyomás, de akkor is tudta a csapat, hogyan kell ezt kezelni.

Érkezők: Vas János (Fehérvár, EBEL), Tóth Gergő (UTE), Rasmus Kulmala, Anssi Rantanen (Opole, Lenyeylország), Ned Lukacevic (Quad City, ECHL), Köllő Roland Northumberland, GMHL)

Távozók: Sági Martin (UTE), Joni Tuominen (Ferencváros), Grant Toulmin (Sydney, AIHL), Andrew Johnston (Chamonix, France) Nick Kuqali (Vienna), Colin Joe (ismeretlen)