Beharangozó: Brassó

2017.09.02. 18:03 |
Az utóbbi években a román bajnok rendre a rájátszás első köréig jutott. Ebben a szezonban sokkal jobb eredményt szeretnének elérni az Erste Ligában, miközben a Kontinentális Kupában és a hazai bajnokságban is mély nyomot akarnak hagyni.
Az elmúlt szezonokban hiába rendelkezett erős kerettel a Brassó, nem sikerült megismételni a 2014-es menetelést, amikor a Nové Zamkyval szemben a döntőben maradtak alul.

A csapat általában tehetséges légiósokból és helyi játékosokból áll.Kapusposzton maradt Polc Patrik, aki időközben megkapta a román állampolgárságot, illetve Tőke Zoltán László, aki 23 évesen már a román válogatott elsőszámú kapusa. Habár, valószínűleg csak úgy, mint a Brassóban, a román csapatban is Polc lesz a kezdő a jövőben. A Brassó harmadik számú kapusa Béres Szilárd.

A védelemben három légiós található: az amerikai Evan Stoflet az ECHL-ből érkezett, Richard Filip már nem ismeretlen a brassói drukkereknek, Logan MacMillan pedig korábban első körös volt az NHL-ben, ez sokat elmond róla. Rutinos védőkből sincs hiány, Nagy István, Nagy Csaba, Imecs Attila és a román állampolgársággal szintén rendelkező Jevgenyij Jemelyanenko alkotja ezt a csoportot. Fiatal koruk ellenére Bors Huba és Csiki Zoltán is rendelkezik már tapasztalattal a felnőttek között.

A Brassónak egyetlen légiós csatára van Braden Walls személyében, aki korábban Szélig Viktor csapattársa volt Franciaországban, ahol hat szezont töltött, mielőtt a román együtteshez igazolt volna. A góllövéssel nem lesz gondja a brassóiaknak, ha Mihály Árpád ott folytatja, ahol az előző szezonban abbahagyta. A Galatitól érkezett Mihály Ede erősítést jelenthet. Az első két sorban Zsók Levente, Denis Zabludovsky, Tranca Dániel, Martin Saluga és Roberto Gliga szerepelhet nagy eséllyel. Saluga nem számít légiósnak az Erste Ligában. Molnár Zsombor, Balázs Zsombor és a Bíró testvérek ugyancsak hatékonyan végezhetik a támadófeladatokat a további sorokban.

Megjegyzendő: az Erste Liga alapszakasza és rájátszása mellett a román bajnokságban, a román kupában és a Kontinentális Kupában is megterhelő sorozat vár a brassóiakra. Így nem lenne meglepetés, ha sérülések súlytanák a csapatot.

Martin Lacroix a második szezonját kezdi a klub élén, az alapszakasz után a román válogatottal is dolgozott, ezért most már jól ismeri a játékosait és az ellenfeleket is. Csakúgy, mint a többi csapat, a Brassó is jobb eredményben reménykedik, mint amit elért az elmúlt szezonban.

Strenk Hunor, a Brassó játékosa: Minden bizonnyal idén is kiegyenlített lesz a mezőny, hiszen minden csapat jól erősített . Egyedüli fekete ló a Vienna Capitals farmcsapata. Pozitívnak értékeljük a csatlakozásukat, ellenben a Debrecen távozása sajnálatos. Idén négy versenysorozatban indulunk, igyekeztünk ennek megfelelően mély keretet kialakítani. Hamarosan további légiósok érkezése várható, ugyanis még három szabad helyünk van. Az Erste Ligában a négy közé jutás a célunk. Azt gondolom, a csapat erőssége, hogy a hazai magja jó elegyet alkot a külföldi játékosokkal, rengeteget dolgoztunk az augusztusi edzőtábor során, a finomhangolas zajlik jelenleg, izgatottan várjuk a szezonkezdetet.

Érkezett: Molnár Zsombor (Csíkszereda), Mihály Ede (Galati), Braden Walls (Angers, France), Martin Saluga (Debrecen), Evan Stoflet (Utah, ECHL), Logan MacMillan (Nottingham, EIHL)

Távozott: Ian McDonald (Gherdeina, AlpsHL), Tomas Klempa (MAC), Fodor Csanád(Csíkszereda), Garrett Clarke (Indy, ECHL), Molnár Zsolt (visszavonult), Bryan McGregor, Petres Tivadar (ismeretlen)