Becze vezette győzelemre az Acélbikákat

2018.01.28. 23:58 |
A Dunaújvárosi Acélbikák fölényes győzelmet aratott Újpesten az Erste Liga középszakaszában, a felsőházban. Becze Tihamér mesterhármast szerzett volt csapata ellen.

Ahogy a MAC ellen, úgy a Dunaújváros ellen is nagy hátrányba került az Újpest már az első harmadban. Az őszt még a lila-fehéreknél kezdő Becze a negyedik percben a DAB-ot juttatta vezetéshez. A hazaiak igyekeztek fokozni a tempót, de az Acélbikák jól védekeztek, és veszélyes kontrákat vezettek – az utolsó két percben pedig két gólt lőttek. Előbb Izacky szólója után talált be, majd Becze volt újra eredményes, miután kipasszolták a védelmet. .

A szünet után az UTE szépített Kiss Dániel révén, de fél perc múlva Turcotte válaszolt is. A DAB egy büntetést még túlélt, de a másodikat már nem, Hegyi góljával közelebb zárkóztak a hazaiak, ám ezt két újpesti kiállítás követte, amelyet pedig Hári révén az újvárosiak használtak ki.

A 43. percben Sikorcin emberelőnyös gólja visszahozta az újpesti reményeket, ám három perc múlva visszaállt a különbség, Hüffner szerezte meg első idei gólját. A hajrában egyre több volt a kakaskodás és a kiállítás, gól pedig még egy született, Becze emberhátrányból érte el a mesterhármast.

A DAB a fölényes sikerrel négy ponttal meglépett az újpestiektől a felsőházi tabellán.

UTE-Dunaújvárosi Acélbikák 3-7 (0-3, 2-2, 1-2)