Bécsben nehéz dolga volt a Brassónak

2017.10.27. 23:07 |

A Brassó hosszabbításban győzte le a Vienna Capitals csapatát az Erste Ligában.

Ahogy szeptemberben, ezúttal is hosszabbítás döntött a Vienna Capitals és a Brassó meccsén, de ezúttal a Farkasok örülhettek.

A bécsi fiatalok az 5. percben emberhátrányban szerezték meg a vezetést Alexander Maxa góljával, és sokáig őrizték is előnyüket. A Brassó – amelyben ezúttal debütált Mason Wilgosh – a 49. percben egyenlített Bors Huba révén.

A hátralévő percek nem hoztak gólt, csak kiállításokat, így jöhetett a hosszabbítás. A 3. percben ismét emberhátrányba kerültek a hazaiak, és ezt 15 másodperc múlva Maksims Sirokovs ki is használta.

EV Vienna Capitals-ASC Corona Brasov 1-2 (1-0, 0-0, 0-1, 0-1) - hosszabbítás után

Nyilatkozat

Christian Dolezal, Vienna: „Kemény és jó mérkőzés volt. Volt pár helyzetünk, hogy két vagy három góllal is elhúzzunk. A Brassóban is voltak lehetőségei, de a kapusunk jól védett. A végén emberelőnyös góllal döntöttek, míg mi előtte nem tudtuk kihasználni az emberelőnyt.”

Martin Lacroix, Brassó: „Nehéz meccs volt. Domináltunk, de a bécsi kapus rengeteget védett, persze a mi kapusunk is jó volt. Tudtuk, hogy az ellenfél egy fiatal csapat, amely gyorsan korcsolyázik, keményen küzd és nem adja fel. Az 5 az 5 elleni játékban nem volt gondunk. Sok kiállítást ítéltek ellenünk, ezek közül néhányat nem értettem. Kicsit csalódott vagyok, hogy három pont helyett kettőt szereztünk, de ezt kell elfogadnunk. Két nagy meccs vár még ránk a Ferencváros és a Fehérvár ellen.”