Bebiztosította helyét a Csíkszereda

2018.02.02. 23:10 |

A Csíkszereda nagy csatában nyert a Fehérvári Titánok ellen, ezzel biztosan ott lesz az Erste Liga rájátszásában.

A Csíkszereda 16 másodperc után Papp kékvonalas lövésével szerzett vezetést, majd a folytatásban is a kék-fehérek akarata érvényesült. Valchar hamar megduplázhatta volna az előnyt, de a vasat találta el, ahogy a túloldalt Ainsworth is. A hazai fölény nem csökkent, igaz háromszor is emberelőnyben támadhattak. A harmadikat már sikerült gólra váltani Brnak révén.

A második harmadot rosszabb felfogásba kezdte a hazai csapat, amely előbb egy gólt ajándékozott a Titánoknak – Schoenmakers szépített –, majd Fabus javított a 26. percben. A vendégek fél percen belül újra csökkentették a különbséget, így nyílt maradt a mérkőzés.

Az utolsó felvonás elejét megint megnyomta a Fehérvár, és Reiter egyenlített. Ezután a Sportklub rákapcsolt, jöttek is a helyzetek, majd Valchar remek egyéni megmozdulása újabb gólt ért. A Sportklub jobban állt a lábán, bár a vendégek is veszélyeztetni tudtak, de az eredmény nem változott a hajráig, amikor Kóger István kockáztatott és Kornakker helyére egy mezőnyjátékos lépett be. Több csíki is gólt szerezhetett volna ekkor, ám a lehetőségek kimaradtak. Az utolsó percben Fodor kapott kiállítást, így 45 másodpercet kettős fórban támadtak a vendégek, de nem tudtak egyenlíteni.

A győzelemmel biztossá vált, hogy a Csíkszereda ott lesz a rájátszásban.

SC Csíkszereda-Fehérvári Titánok 4-3 (2-0, 1-2, 1-1)

Nyilatkozat

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: „Voltak jó és rossz megoldások a meccsen. Pozitív, hogy rengeteg helyzetet sikerült kialakítanunk, ugyanakkor ehhez képest kevesebb gólt szereztünk. Ez viszont ezúttal elég volt, de legközelebb nem biztos, hogy így lesz.”

Kóger István, Fehérvári Titánok: „A hozzáállással és a pályán látott teljesítménnyel elégedett lehettem, de azért a találkozó után maradt bennem hiányérzet. Megint volt néhány olyan elkerülhető hiba, ami gólt eredményezett. Rögtön úgy kezdődött a mérkőzés, hogy gólt kaptunk, és talán a negyedik hazai találat, ami eldöntötte a mérkőzést is egy elkerülhető szituációból volt. Nagyon sajnálom, hogy ennyi munkáért nem járt jutalom, talán egy pontot megérdemeltünk volna, mert keményen és jól harcoltunk. Ebben a meccsben benne volt a pontszerzés.”