Banga első góljával nyert a Fradi

2023.10.29. 18:52 |

A fiatal támadó karriere első felnőtt gólját szerezte, az FTC 4-2-re győzni tudott Brassóban.

A házigazda Corona az eltiltását töltő Clarke és a továbbra is sérült Sweeney, Schaber, Gliga triót nélkülözve fogadta a magyar bajnoki címvédőt. Fodor Szabolcs alaposan átvariálta a sorokat, a pénteki gyergyói mérkőzéshez képest Roth nem volt ott egyedül a jégen. A vasak között Dubeau és Arany kezdtek.

Az első harmadot hűen tükrözte MacQueen mester minapi nyilatkozata, a Brassó roppant felesleges szabálytalanságokkal hozta nehéz helyzetbe magát. Dubeau kapus már a harmadik percben játékkésleltetésért emberhátrányos helyzetbe hozta csapatát – ezt még túléltek a hazaiak –, majd két minutummal később ugyanő ütött oda 2+2 percet érően egy Fradi játékosnak. Ezzel a lehetőséggel már éltek a vendégek, Crespi emelte rá a korongot a kékvonalról, Dubeau mintha nem látta volna a korongot, nem reagált a lövésre, 0-1. A 16. percben Valchar volt szabálytalan, a zöld-fehérek szépen végigvitték az emberelőnyös figurát, Turbucz közéről leadott lövését még védte a kapus, a kipattanót Kulmala tette be, 0-2.

A második játékrész elején Nemec volt túlzottan kemény, a Brassó végigtámadta a két perces időszakot, Zagidullin lőtt passzába Kóger tette bele remekül az ütőjét, 1-2. Kevés volt az 5 az 5 elleni játék, Farkas Tamás kiállítása alatt ellenakciókból veszélyeztetett a Corona. Sills és Zagidullin is ziccer hibázott, érett a brassói egyenlítés. A folytatásban kimaradt egy vendég emberelőny, majd Laporte ütött oda Dubeau kapusnak, Szabó Krisztián ment elégtételt venni – az exfehérvári támadó korábbi hozzáállásával ellentétben mostanság előszeretettel áll bele a konfliktusokba –, a rögtönzött bokszmeccs után brassói fór következett, eredménytelenül.

A harmadik harmadra is maradt a rengeteg kiállítás, Bors Huba egy 4 a 4 elleni játékszituáció során egyedül találta magát Arannyal szemben és kiegyenlítette az állást, 2-2. Támadásban maradt a Brassó, ám az 51. percben egy támadóbulit követően visszaszerezte a vezetést a Ferencváros. Farkas Simon hozta el a korongot, Nemec középre lőtte, Banga Nándor beleszúrt, a tengerentúlról hazatérő 21 éves támadó karriere első Erste Liga gólját szerezte, 2-3. Ment előre a Brassó, de hiányzott az átütő erő. A hajrában Laporte dönthette volna el a meccset, miután Dubeau rosszul indított, ám a légiós hálóőr visszaért a lövésre. A hazaiak az utolsó másfél percre lehozták kapusukat, a Fradi jól védekezett, az utolsó másodpercekben egy kiemelt korong épphogy elcsúszott a kapuig, Tóth Adrián a dudaszó pillanatába áttessékelte a gólvonalon.

Az FTC 4-2-re győzni tudott Brassóban, így hatpontos erdélyi túrát zárt, és pontszámban beérte ellenfelét. A Fradi legközelebb pénteken a DVTK-t fogadja, míg a Corona ugyanaznap a FEHA19-et látja vendégül.

Corona Brasov-FTC-Telekom 2-4 (0-2, 1-0, 1-2)

Fodor Szabolcs, az FTC Telekom vezetőedzője:

"Tudtuk, hogy a Brassónak nem sikerült jól a DEAC elleni mérkőzése. Fel voltunk rá készülve, hogy keményen nekünk jönnek. De kétgólos előnyt harcoltunk ki, ami után a Brassó elkezdett valóban keményen játszani. MEgtalálták az utat, hogy visszajöjjenek. Viszont aztán mi is nagy szívvel játszottunk, és visszavettük a vezetést, elszántságunk volt a kulcs abban, hohy ezt meg is tartottuk. Nem könnyű itt nyerni, egyik pályán sem, de hat pontot szereztünk és így nagyon boldogan utazunk haza."

Dave MacQueen, a Corona Brassó vezetőedzője:

"Nem lehetek elégedetlen az erőfeszítéseinkkel kapcsolatban: magas energiaszinten játszottunk. Úgy érzem, jobban megérdemeltük volna a győzelmet. Rövid volt ma a kispadunk, fel kell épülnie mindenkinek a sérüléséből, betegségéből, az eltiltottaknak vissza kell térnie, hogy reálisan lássuk, hol is áll a csapatunk. Frusztráló ez a helyzet. Egy kritikus helyzetben elbukott buli után nem blokkoltunk. Sajnálom, mert tényleg megérdemeltünk volna legalább két pontot."