Az egyre fiatalabb Volán Innsbruckba utazik

2013.11.27. 20:33 |
A Sapa Fehérvár AV19 csapatában egyre több fiatal kap helyet.

A Sapa Fehérvár AV19 csapatában egyre több fiatal kap helyet. A fiúk pénteken Innsbruckba, szombaton pedig Dornbirnbe utaznak. Szokásos szerdai EBEL cikkünket olvashatják.

Az elmúlt egy héten három mérkőzést játszott a Sapa Fehérvár AV19, kétszer a Ljubljana, egyszer pedig a Graz volt az ellenfél. Utóbbi ellen vasárnap 3-1-es sikert aratott a magyar csapat, a szlovénokat azonban egyszer sem sikerült megfogni. Csütörtökön hosszabbítás után nyert az Olimpija 3-2-re, kedden pedig 2-1 lett a vége a javára. Hétvégén két újoncot is avatott a Volán, Erdély Csanád és Vincze Péter is győztes meccsen mutatkoztak be.

„Nagyjából múlthét szombaton tudtam meg, hogy lehetőséget kapok a felnőtteknél egy edzés erejéig – mondta a 17 éves támadó, Erdély Csanád. - Majd vasárnap, a reggeli edzés után vált biztossá a játékom. Ekkor mindvégig a 3. sorban kaptam szerepet. Ez eléggé meglepett, de szerencsére segítőkészek voltak a sortársaim, könnyen be tudtam illeszkedni. Meccs előtt természetesen nagyon izgatott voltam, az első harmad után már csökkent ez az érzés. Remélem sikerült teljesítenünk a ránk, fiatalokra, kiszabott munkát és máskor is szerepet kapunk az felnőtt csapatnál.”

A Fehérvárnál Marty Raymond jelentős fiatalítást hajtott végre már eddig is ebben a szezonban, így nem volt olyan meglepő, hogy a junior csapat két tehetségét is kipróbálta a tréner. Eddig úgy tűnik, jól megállják a helyüket a nagy csapatban, szurkolunk, hogy ez a jövőben se legyen másként.

„Remek érzés volt bemutatkozni a nagyok között, főleg hazai pályán, ennyi ember előtt még nem volt lehetőségem játszani – kezdte Vincze Péter. - A csapattársak segítettek, amiben csak tudtak, így nem volt nehéz dolgom. A játék úgy érzem jól ment a sorunknak, megcsináltuk azt, amit az edző kért. Az első meccsen talán túlságosan is izgultam, ami már aztán a második meccsre szerencsére elmúlt. A ritmus gyorsabb, mint amihez hozzá vagyok szokva, de szerintem cseréről cserére sikerült felvennem.”

Sok mindennek össze kell jönnie a tehetségen kívül ahhoz, hogy ilyen fiatalon szerepet kaphasson valaki az EBEL-ben. „Úgy gondolom, hogy elsősorban a junior EBEL-ben mutatott játékom és eredményességem miatt kaptam lehetőséget” – Erdély Csanád a mutatott eredményeket kiemelkedően fontosnak tartja. Vincze Péter a körülötte lévő embereket emelte ki: „Azért, hogy itt játszhattam, külön köszönetet szeretnék mondani az edzőimnek mind a klubnál, mind a válogatottnál, rajtuk kívül pedig a családomnak, akik támogatnak mindenben és ösztönöznek a kemény munkára.”

A következő megmérettetés pénteken vár az alakulatra, Innsbruck városában, ahová a fiatalok is elutaznak. Nem jut sok idő a pihenésre a meccs után, szombaton ugyanis Dornbirnben van jelenése a fiúknak.

Fotó: Soós Attila (albavolanhockey.hu)