Az utolsó perc döntött

2017.12.16. 00:05 |
A Brassó fordulatos mérkőzésen nyert a Fehérvári Titánok ellen az Erste Ligában.

Nem teljesült Kóger István óhaja, ugyanis nem a Fehérvár szerezte az első gólt. A Titánok 36 másodperc után emberhátrányba kerültek, amit egy perccel később Mihály Árpád ki is használt, beleérve egy távoli lövésbe, amivel előnyhöz juttatta a Brassót. Az egyenlítésre a 7. percig kellett várni, a kettős emberelőny végén Vehmanen lőtt a hálóba közelről. A hátralévő percekben is volt még helyzet mindkét kapu előtt, de a kapusok jól teljesítettek.

A második harmad elején a Fehérvár került emberelőnybe, és Ainsworth nem sokkal a kiállítás letelte előtt megszerezte a vezetést egy nagy góllal. A Brassó gyorsan egyenlíthetett volna, de Kornakker a helyén volt. A vendégek sokszor kerültek emberhátrányba, de jól védekeztek, és egy korongszerzés után Walls be is talált, ezzel kiegyenlítve.

Az utolsó etapot mindkét csapat nagyobb fokozatban kezdte. A Fehérvár túlélt egy kiállítást, aztán újra előnybe került: Ainsworth keresztpasszát Schoenmakers vágta be. A hazaiak több helyzetet kihagytak, ez pedig végül megbosszulta magát: az 54. percben Gliga visszapasszát Mihály Árpád lőtte a hálóba. Nem sokkal a játékrész vége előtt a vendégektől Bors kapott két percet. A fórban Schoenmakers bombázott a kékről, korongja azonban lecsorgott, majd egy kontrából indult meg a vendég gárda. A visszaérkező Bors és Roberto Gliga indult meg kettő az egy ellen, és utóbbi a hálóba továbbított, hét másodperccel a vége előtt. A hazaiak még lehozták a kapust, de nem tudtak egyenlíteni.

Fehérvári Titánok-Corona Brasov 3-4 (1-1, 1-1, 1-2)

Nyilatkozat

Kóger István, Fehérvár: „A speciális játékszituáció döntötte el a mérkőzést, két gólt kaptunk hátrányból és egyet előnyből. Az utolsó gól sajnos tízévente egyszer megesik a hokiban. Összességében a mérkőzésen öt az öt ellen partiban voltunk az ellenféllel.”

Martin Lacroix, Brassó: „Túl sok kiállítást kaptunk, a második harmadban nyolc percnyi. Amint lendületbe jöttünk volna, kaptunk egy kiállítást. Ez nem segített bennünket, a végén pedig még egy kiállítást kaptunk, de szerencsére ezt átvészeltük. 7 másodperccel a vége előtt szerencsés góllal tudtuk megnyerni a mérkőzést. Úgy érzem, jobban tudunk játszani ennél, és fegyelmezettebben is, és bár megszereztük a három pontot, ennél jobban kell teljesítenünk.”